megaboy

Üye
Kayıtlı Üye
AutoPlay Media Studio Butona "yardım" kutucuğu eklemeyi anlattım iyi seyilerrr

Eklentiler

Son düzenleyen: Moderatör:
dosya upload etmek

dosya upload.webp

Dosyaları foruma gönderirken mesajların arasına eklenmesini istemiyorsan "TAMAM" ikonuna basınız.

Paylaşımların için teşekkür ederiz.Elinize sağlık

Son düzenleme:

AMS 9: Butonlara Profesyonel Yardım Kutucuğu (Tooltip) Ekleme Rehberi​

AutoPlay Media Studio projelerinizde kullanıcıyı bilgilendirmek için yardım kutucuklarını iki farklı yöntemle kullanabilirsiniz. İster tek tıkla yapın, ister kodla dinamik hale getirin!

1. Yöntem: Statik Yardım Kutucuğu (En Kolayı)​

Hiç kod yazmadan, her buton için sabit bir açıklama eklemek istiyorsanız bu yolu izleyin:
  • Adım 1: Üzerine yazı eklemek istediğiniz butona sağ tıklayıp "Properties" (Özellikler) deyin.
  • Adım 2: Üstteki sekmelerden "Attributes" yazana tıklayın.
  • Adım 3: "Tooltip Text" yazan boş kutucuğa görünmesini istediğiniz mesajı yazın (Örn: "Dosyayı indirmek için tıklayın").
  • Adım 4: Alttaki "Tamam" butonuna basın. İşlem bu kadar!

2. Yöntem: Dinamik Yardım Kutucuğu (Script İle)​

Eğer yardım metninin program çalışırken değişmesini istiyorsanız (örneğin butonun görevi o an değişiyorsa) şu kodu kullanabilirsiniz:
  • Nasıl Yapılır? Butonun içine girip "Script" sekmesine gelin. "On Enter" (Fare üzerine geldiğinde) kısmına şu kodu yapıştırın:
Kod:
-- Fare butonun üzerine geldiğinde metni değiştirir
Button.SetProperties("Button1", {TooltipText="Bu buton sistemi günceller!"});
Not: "Button1" yazan yere kendi butonunuzun adını yazmayı unutmayın.

1773726533499.webp

3. İleri Düzey Görsel Uyum (Önemli Not)​

Yardım kutucuklarının stilini (Balon tipi, renk vb.) kodla değiştirmek (Application.SetTooltipStyle) bazı AMS sürümlerinde hata verebilir. Eğer "nil value" hatası alırsanız en güvenli yol şudur:
  • Hatasız Çözüm: Üst menüden Project > Settings > Appearance yolunu izleyin. Sol alt köşedeki "Tooltip Style" listesinden "Standard" veya "Balloon" seçimini yaparak projenizin görsel kalitesini artırın.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı