Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bunu veya diğer web sitelerini doğru şekilde görüntülemeyebilir. Yeni sürüme geçmeli veya bir alternatif kullanmalısınız. tarayıcı.
AMS 9: Butonlara Profesyonel Yardım Kutucuğu (Tooltip) Ekleme Rehberi
AutoPlay Media Studio projelerinizde kullanıcıyı bilgilendirmek için yardım kutucuklarını iki farklı yöntemle kullanabilirsiniz. İster tek tıkla yapın, ister kodla dinamik hale getirin!
1. Yöntem: Statik Yardım Kutucuğu (En Kolayı)
Hiç kod yazmadan, her buton için sabit bir açıklama eklemek istiyorsanız bu yolu izleyin:
Adım 1: Üzerine yazı eklemek istediğiniz butona sağ tıklayıp "Properties" (Özellikler) deyin.
Adım 2: Üstteki sekmelerden "Attributes" yazana tıklayın.
Adım 3:"Tooltip Text" yazan boş kutucuğa görünmesini istediğiniz mesajı yazın (Örn: "Dosyayı indirmek için tıklayın").
Adım 4: Alttaki "Tamam" butonuna basın. İşlem bu kadar!
2. Yöntem: Dinamik Yardım Kutucuğu (Script İle)
Eğer yardım metninin program çalışırken değişmesini istiyorsanız (örneğin butonun görevi o an değişiyorsa) şu kodu kullanabilirsiniz:
Nasıl Yapılır? Butonun içine girip "Script" sekmesine gelin. "On Enter" (Fare üzerine geldiğinde) kısmına şu kodu yapıştırın:
Kod:
-- Fare butonun üzerine geldiğinde metni değiştirir
Button.SetProperties("Button1", {TooltipText="Bu buton sistemi günceller!"});
Not: "Button1" yazan yere kendi butonunuzun adını yazmayı unutmayın.
3. İleri Düzey Görsel Uyum (Önemli Not)
Yardım kutucuklarının stilini (Balon tipi, renk vb.) kodla değiştirmek (Application.SetTooltipStyle) bazı AMS sürümlerinde hata verebilir. Eğer "nil value" hatası alırsanız en güvenli yol şudur:
Hatasız Çözüm: Üst menüden Project > Settings > Appearance yolunu izleyin. Sol alt köşedeki "Tooltip Style" listesinden "Standard" veya "Balloon" seçimini yaparak projenizin görsel kalitesini artırın.