0-30 VDC - 0-3A Akım kontrollü Stabilize Güç kaynağı Devreleri

Tamam hocam halletim ampül bağladım çıkışa o zaman akım değeri görebildim kusura bakmayın. Sonunda çalıştırabildim çok teşekkür ederim. Siz olmasanız yapamazdım. :)
Rica ederim. Sorunun çözülmesine sevindim başarılar dilerim.

Devrede yaptığım tek şey üst kısımdaki LED in bacaklarını değiştirmek ters bağlantı yapmışım o yüzden. Birde akım ayarı yapan potun bacaklarındaki lehimi güçlendirdim. Devreye enerji verdiğimde üst kısımdaki LED yanıyor ortadaki yanmıyor dijital Volt ampermetre 0 değerlerini gösteriyor pot ile ayar yaptığımda değişmiyor çıkışta ki ampul yanmıyor.

Ortada yer alan led devamlı olarak ışık vermez kısa devre yaptığında korumaya girerse led yanar. Ayrıca trafo hangi giriş diyoduna bağlı

Ortada yer alan led devamlı olarak ışık vermez kısa devre yaptığında korumaya girerse led yanar. Ayrıca trafo hangi giriş diyoduna bağlı
Hocam şuan en alttaki köprü diyota 30V verdim çalıştı. Ortadaki LED amper ayarını en sona çevirdiğimde yanıyor çıkışta ki voltaj 1.6 lara düşüyor çıkışa bağlı ampul sönüyor. Kısa devre mi yapıyor bir yerlerde? Potu değiştirdim çalıştığından emin olduğum pot takılı şuan.

Son düzenleme:
Akım koruma ayarı hassasiyetini pot ile artırdığın için ampül daha fazla akım çektiğinden korumaya geçiyor led ışık veriyor ve çıkış voltajını düşürüyor devrenin özelliği bu zaten uzun süre bu şekilde tutarsan güç transistörün yanar akım ayarını açarak kullanabilirsin.

Akım ayarı diyelim 1 amperde çalışan bir devreniz var ortalama akımı 1 amper ayarlamaya yarar devre 1 amperin üzerine çıkmaya başlarsa led ısık veriri ve voltajı akım arttıkça düşürmeye başlar koruma özelliği bu şekilde çalışır

Geri
Yukarı