0-30 VDC - 0-3A Akım kontrollü Stabilize Güç kaynağı Devreleri

Akım koruma ayarı hassasiyetini pot ile artırdığın için ampül daha fazla akım çektiğinden korumaya geçiyor led ışık veriyor ve çıkış voltajını düşürüyor devrenin özelliği bu zaten uzun süre bu şekilde tutarsan güç transistörün yanar akım ayarını açarak kullanabilirsin.
O zaman devremde sıkıntı yok cahilliğime verin hocam. :) Birde ben bağladığım birşeyin çalışırken çektiği akımı değil de devrenin maksimum ne kadar akım verdiğini dijital Volt ampermetre de görebilir miyim?

Akım ayarı diyelim 1 amperde çalışan bir devreniz var ortalama akımı 1 amper ayarlamaya yarar devre 1 amperin üzerine çıkmaya başlarsa led ısık veriri ve voltajı akım arttıkça düşürmeye başlar koruma özelliği bu şekilde çalışır
Çok teşekkür ederim hocam korumalı olduğunu bilmiyordum devrenin şuan daha iyi anladım teşekkür ederim tekrar.

O zaman devremde sıkıntı yok cahilliğime verin hocam. :) Birde ben bağladığım birşeyin çalışırken çektiği akımı değil de devrenin maksimum ne kadar akım verdiğini dijital Volt ampermetre de görebilir miyim?
Eleketronik yük devresi lazım sana

Eleketronik yük devresi lazım sana
Anladım hocam teşekkür ederim. Sağ sağlim sınavda göstereyim devreyi daha sonra bunu da yapmaya çalışırım. Yapmak istediğim birkaç devre daha var sırayla yapacağım hepsini. Artık buralardayım çok teşekkür ederim tekrar. :)

Anladım hocam teşekkür ederim. Sağ sağlim sınavda göstereyim devreyi daha sonra bunu da yapmaya çalışırım. Yapmak istediğim birkaç devre daha var sırayla yapacağım hepsini. Artık buralardayım çok teşekkür ederim tekrar.
Devreniz güzel olmuş, baskı devreyi güzel basmışsınız. Elinize sağlık..

Devreniz güzel olmuş, baskı devreyi güzel basmışsınız. Elinize sağlık..
Teşekkür ederim hocam. Kutulama işlemini de bitirdim biraz karışık oldu içi ama ilk deneyimim. Hepinize çok teşekkür ederim tekrardan. :)

Eklentiler

• IMG20220110165146.jpg
    IMG20220110165146.jpg
    2,3 MB · Görüntüleme: 50
  • IMG20220110215933.jpg
    IMG20220110215933.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 46
Geri
Yukarı