0-30 VDC - 0-3A Akım kontrollü Stabilize Güç kaynağı Devreleri

Trafo ile bir ilgisi yok sorunun entegrelerden kaynaklanma ihtimali yüksek devre resimlerini inceledim bir hata göremedim devreyi yakından incelemek lazım ki tam sorunu anlayalım resimlere ve yaptıklarına bakarak sorun entegre diyebilirim ama potansiyometrelerin orta bacaklarını ölçü aleti ile ölç potansı hareket ettir voltaj düşüp yükseliyor mu.? Amper metre takılı değil çıkış soketinden ölçersen voltaj gelmez ölçü aletinin eksi ucunu giriş kondansatörüne tutatak tekrar çıkışı ölçünüz.

Entegreleri TL081 yerine LF356 kullandım hocam. LF356 ların da sahte çıkma ihtimali varmı ilk kez bu devrede kullanıyorum yeni aldım entegreleri

Entegreleri TL081 yerine LF356 kullandım hocam. LF356 ların da sahte çıkma ihtimali varmı ilk kez bu devrede kullanıyorum yeni aldım entegreleri
Şu ana kadar hiç denk gelmedim diğer bahsettiğim uygulamaları yapıp tekrar deneyiniz. Ayrıca trimpot yanında bulunan bc548 devreden söküp o şekilde deneme yapınız

Şu ana kadar hiç denk gelmedim diğer bahsettiğim uygulamaları yapıp tekrar deneyiniz. Ayrıca trimpot yanında bulunan bc548 devreden söküp o şekilde deneme yapınız
Hocam birşey sökmeden dijital Volt ampermetreyi bağladım devreye öyle denedim Voltaj değerini değiştirebiliyorum ama potları ters bağlamışım sanırım sağa çevirince değer düşüyor sola çevirince artıyor. Fakat akım değeri göremiyorum ne artıyor ne eksiliyor. LED ışıklar yanmıyor acaba düşük voltajlı seçmişim sanırım o yüzden mi yandılar acaba BC548 i sökeyim mi hocam kalsın mı?

Eklentiler

• IMG20220106005255.jpg
    IMG20220106005255.jpg
    2,1 MB · Görüntüleme: 57
Ayar yapıyorsa çalıştı demektir akım yük bağlayıp çektiği akımı görürsün boşta iken akım göstermez.BC548 kalsın sorunu anlamak için sök demiştim transistör eksi voltaj koruması

Tamam hocam halletim ampül bağladım çıkışa o zaman akım değeri görebildim kusura bakmayın. Sonunda çalıştırabildim çok teşekkür ederim. Siz olmasanız yapamazdım. :)

LED teki sorunu da buldum sanırım hocam akım ayarı yapan potu gövdesini ileri geri yaptığımda LED yanıyor çıkşa bağlı ampul sönüyor üsteki LED yanmıyor tabi. Pot arızalı sanırım. Tekrar çok teşekkür ederim. İlerleyen günlerde kutulama ve transistör sayısını 4 e çıkaracağım. :)

Eklentiler

• IMG20220106010459.jpg
    IMG20220106010459.jpg
    2,5 MB · Görüntüleme: 61
  • IMG20220106011429.jpg
    IMG20220106011429.jpg
    2,8 MB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Geri
Yukarı