0-30 VDC - 0-3A Akım kontrollü Stabilize Güç kaynağı Devreleri

Patlayan malzemeleri değiştirdim fakat çıkışta herhangi bir değer ölçemiyorum. Devrenin (-) eksi çıkışı taş direncin yanında (+) artı çıkışı da attığım fotoğraftaki patlayan kondansatörün yanında değilmi?
Patlayan kondansatör çıkışa bağlı üzerinden ölçebilirsiniz. Devrede her hangi bir eksiklik olmadığını düşünerek yazacağım cevap entegreleri LF356 ile değiştirmendir. Piyasada satılan bir çok TL081 patates sorunlu çıkıyor ben bazen 741 de kullandığım oluyor.

Patlayan kondansatör çıkışa bağlı üzerinden ölçebilirsiniz. Devrede her hangi bir eksiklik olmadığını düşünerek yazacağım cevap entegreleri LF356 ile değiştirmendir. Piyasada satılan bir çok TL081 patates sorunlu çıkıyor ben bazen 741 de kullandığım oluyor.
Tamam hocam teşekkür ederim

2N3055 taktım devreye BC548 yandı bacaklarını mı ters bağladım acaba? 2N3055 in bacaklarını nasıl ayırt edeceğiz işaret yapmamışlar hiç. Kasası kolektörü diğer iki bacağı nasıl ayırt edeceğim?

2N3055 taktım devreye BC548 yandı bacaklarını mı ters bağladım acaba? 2N3055 in bacaklarını nasıl ayırt edeceğiz işaret yapmamışlar hiç. Kasası kolektörü diğer iki bacağı nasıl ayırt edeceğim?
1640805456974.png
Resime bakarak bacaklarını bulabilirsin. Beyz ile emitör kollektör vidasının bir tarafına daha yakın mesafededir.

Bacakları değiştirdim sabit 39V alıyorum
Eki Görüntüle 32184
Resime bakarak bacaklarını bulabilirsin. Beyz ile emitör kollektör vidasının bir tarafına daha yakın mesafededir.
Bacaklarını değiştirdim ilk enerji verdiğimde birşeyden hafif çıt sesi çıktı hocam ama devrede gözüken birşey yok. Çıkışı ölçütüğümde sabit 40V gösteriyor değer hiç değişmiyor. Ekstra olarak LED ışık bir süre sonra bozuldu. Bitirmem için pek vaktim kalmadı tek çözüm devreyi değiştirmek yeni başlayan birine göre değilmiş sanırım.

Eklentiler

• IMG20211229223335.jpg
    IMG20211229223335.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 108
Geri
Yukarı