Tekrar dene yine olmazsa upload sitelerine yükle link ver.Yaptigim guc kaynaginin resimlerini atamiyorum gruba...
Tekrar dene yine olmazsa upload sitelerine yükle link ver.Yaptigim guc kaynaginin resimlerini atamiyorum gruba...
Bu dewreyi yaptim çok guzel calisiyordu lakin kisa dewre korumasi yok sanirsam. Suan cikiş wermiyor...
Kısa devre koruması var ama 3 amperden fazla çekerseniz sağlıklı çalışmayabilir. Devre giriş voltajınız nedir. Ayrıca genelde hangi voltaj da kaç amperde kullanıyorsunuz. Güç transistörü olarak ne kullandınız.Bu dewreyi yaptim çok guzel calisiyordu lakin kisa dewre korumasi yok sanirsam. Suan cikiş wermiyor...
2n3055 kullaniyorum giris voltaji 29v 5a lik troid trafo kullaniyorum...12v da voltaj dususu olmadan 4 a alabiliyorum..(dum)Kısa devre koruması var ama 3 amperden fazla çekerseniz sağlıklı çalışmayabilir. Devre giriş voltajınız nedir. Ayrıca genelde hangi voltaj da kaç amperde kullanıyorsunuz. Güç transistörü olarak ne kullandınız.
uzun süre kullanımlarda tek 2N3055 4 amper yetmez 29V AC olarak anlıyorum bu durumda 29x1.41= 40.89Volt DC olan bir kollektör voltajınız var demektir. Bu durumda Transistör üzerine düzen w ise 115W olur 2N3055 tek başına bu gücü kaldıramaz. Bir kaç tane daha eklemeniz gerekebilir.2n3055 kullaniyorum giris voltaji 29v 5a lik troid trafo kullaniyorum...12v da voltaj dususu olmadan 4 a alabiliyorum..(dum)![]()
çok teşekkür ederim....Eki Görüntüle 30740
Resimdeki gibi paralel bağlayabilirsiniz .Tek transistör kullanıldığında direnç bağlamaya gerek yoktur.
birde sizin gibi resim paylaşabilseem mükemml olucak...çok teşekkür ederim....
Mesajınız yazarak resimi jpeg formatında mesajın neresine yerleştirmek istiyorsanız sürükle bırak resim yüklenmesi lazımbirde sizin gibi resim paylaşabilseem mükemml olucak...
Güzel olmuş eline sağlıkgayet güzel bir devre..12v da voltaj düşüşü olmadan 5 a akım alabiliyorum fan ve gösterge için besleme çıkışı olması güzel bir artı.ben yine bu grupda paylaşılan ısı ayarlı fan devresi ekledim........Eki Görüntüle 30743
İyi gunler bu devreyi kullaniyorumve gayet memnunum....dewrede bd139 transistor kullanirsaniz R13 33K kullanin diyor...direnc secimini etkileyen şey nedir..bn akimi yuksek baska bir transistor kullanmak istiyorumda...Eki Görüntüle 30583
Eki Görüntüle 30584
Eki Görüntüle 30585
Eki Görüntüle 30586
Devamı ekte yer almaktadır. Henüz bitmedi çalışması ile ilgili video kutu montajı bitince foruma ekleyeceğim.a
Elinize saglik....
Daha önceki çalışmanın farklı bir videosunu ekliyorum uzun süre kullanımda 14 volt akü şarj ederken çalışmasının videosunu ekliyorum.
R13 direnci bu dewrede max akimimi belirliyor...Eki Görüntüle 30583
Eki Görüntüle 30584
Eki Görüntüle 30585
Eki Görüntüle 30586
Devamı ekte yer almaktadır. Henüz bitmedi çalışması ile ilgili video kutu montajı bitince foruma ekleyeceğim.a
Cevabiniz icin cok teşekkürler.yeni dewreyi bekliyoruz...Şimdi yeni bir çalışma daha yapıyorum bu çalışmam da 24VAC 4Amper trafo kullanacağım kutu olarak bilgisayar power beslemelerinin kutularından 2 adet birbirine birleştirip bir kutuda trafo fan enerji girişi olacak diğer kutuda ise anakartı ve güç transistöleri olacak daha büyük soğutucu kullanmak için ve devrenin daha geniş alanda olmasını sağlamak trafoyu değerlendirmek için, boşa gitmesin.