0-30 VDC - 0-3A Akım kontrollü Stabilize Güç kaynağı Devreleri

Çok eski bir taransistör galiba çok fazla veri yok ON5134 - NPN Transistör, 800V amperi öğrenemedim fakat kullanılabilir gözükmekte.

ON5134 Karşılığı bunlar BU2508 BU2508AF Horzantal transistörü

Teşekkürler.. güç transistör yerine mosfed kullandığınız dewreler var..mosfed ve transistör kullanımını seçimi neye göre hangi bilgileri değerlendirdiğimiz açıklayabilir misiniz...bizde böylece ezbere iş yapmamış bilincli ilerlemiş oluruz.

Çok eski bir taransistör galiba çok fazla veri yok ON5134 - NPN Transistör, 800V amperi öğrenemedim fakat kullanılabilir gözükmekte.

Transistör seçiminde fazla bir seçenek yok watt ve amper olarak güçlerine bakmak yeterli fakat bu ür devrelerde tek mosfet kullanırsanız çalışıyor çift takarsanız devre randıman vermiyor. Mosfet en iyi frekans osilatörü kullanılarak randıman veriyor. Bu devreler lineer olarak çalışmakta olup kayıpları çok fazladır. smps yada pwm devreler çok daha az malzeme ve yüksek güç az kayıp olarak randıman veriyor ve genelde mosfet buralarda kullanılıyor. bu konuda bir çalışmam var henüz bitmedi.

• Beğen
Tepkiler: M.y

Dewreye bağladım yüksüz halde iken voltaj ayarı yapabildim.yuk bağlandığımda bd139 yandı. Ayrica R15 den duman çıktı.

Beyz üzerinde geri voltaj gelmiş olup önce BD139 yüklenip arıza yapmasına sebep olmuş daha sonra R15 yanmış bu durumda entegrede arızalı olabilir.

U2 Entegresi fakat önce yanan malzemeleri tak dene voltaj ayarı yapıyorsa sorun yok yapmıyorsa yanmış olma ihtimali var.

Geri
Yukarı