Merhaba tekrar, öncelikle iyi bayramlar dilerim.
Radyo kodu ile ilgili son gelişmeleri aktarayım. Uzun lafın kısası halloldu. Detayları ise aşağıya yazıyorum.
Satın aldığım kişi hem aracını sattığından hem de yardımcı bir tavır sergilemek istemediğinden dolayı resmi yollarla radyo kodunu bulamıyorduk. Aklıma isim soy isimden servis kayıtlarını inceleterek bu isimle eşleşen crv sahibi biri çıkarsa şase kodundan kodu çıkarabiliriz diye düşündüm.
Son bakımı yaptırdığım servisi aradım, konuyu aktardım ama maalesef yardımcı olamayacaklarını söylediler. Önceki bakımlardan birini yaptırdığım bir servise ise bizzat gittim ( önünden geçerken şansımı denemek istedim ) konuyu onlara da aktardım ve hiç bir şekilde kişisel veri istemediğimi, sadece radyo kodu istediğimi talep ettim. Ama maalesef isim soy isme kayıtlı bir crv çıkmadı, doğal olarak tek yol eeprom okumak kalmıştı.
Üniteyi ilk aldığımda konuştuğum bir dükkan vardı, hatta kendileri aradılar. Bir çok katman olduğunu ve alttaki flashlardan birini okuyacaklarını, doğal olarak standart bir 24 serisi eeprom okuma gibi düşünülmemesi gerektiğini söylemişti. Aslında ona uğrayacaktım ( ist avrupa ) ama evime yakın olduğundan mahallemde bir dükkana sormayı tercih ettim. Hem bu dükkan bizim 90’lı yıllarda lise zamanlarımızda babalarımızdan araçlarını kaçırdığımız ve gizlice hoparlör taktırdığımız bilindik bir dükkandı. Bıraktım ve ertesi gün aradım ve olmadığını söylediler. Sonra acele şekilde bostancı sanayi sitesinde illa ki birileri vardır diye düşündüm ve o tarafta birini buldum, aradım. Yaparız dediler ve hafta sonu trafiğinde oraya gidip cihazı verdim. Daha almadan yapamayız dediler ve bu işin kolay bir olmadığını orada anladım.
Memlekete geri dönüp ( burada yaşıyorum ) Ankarada bari birini bulayım, orada kesin hallolur diye düşündüm ve internette araştırınca birini bulup kargo ile gönderdim. Onlar da yapamayınca aklıma ilk konuştuğum kişiye götürmek geldi. İstanbula uğradığımda ona götürdüm ve durumu anlattım. 2-3 günde yapıp bayrama yetiştirdi.
%100 uyumlu mu? Hayır, bazı eksikleri var. Üstteki ekran ile haberleşmiyor dolayısı ile bazı yol bilgisayarı verileri gelmedi, zaten bir soketi takamamıştım. Bluetooth bağlanıyor ama telefon görüşmesi esnasında sesim karşıya gitmiyor. Bunları çözebilirim diye düşünüyorum. Bir de Gps anteni almam lazım.
Onun haricinde 1 haftadır kullanıyorum, akü bitirme sorunu da yok gibi. Belki 2-3 gün kullanmadığımda aküyü bitirebilir, henüz o kadar zaman aracı bırakmadım.
Herkese ilgisi ve cevapları için teşekkür ederim