Oto Teyp Kodlarını Çözen Programlar Full

sitede calgen 2009 becker üzerinden çözüldü teşekkürler paylaşan arkadaşlara da 21151 bin dosyasının kodu da buymuş lazım olan olursa

Kolay gelsin iyi günler.
Bende Seri numarası VWZ1Z2E9040741 beta teyp var.Blaupunkt
programı olan varsa bana şifresini söyleyebilir mi?
şimdiden teşekkürler.

Abiler Merhaba 2000 model Passat aracımda Blaupunkt Gamma model teyp mevcut kodunu bir türlü bulamadım programlama eeprom olayından da hiç anlamıyorum rica etsem elinde program olan varsa benim kodumu bulabilir misiniz?
Seri no: VWZ1Z3C7159398
Şimdiden teşekkür ederim.

1. Yol: Otomatik Kod Çözücü Programlar Kullanmak

Forumdaki (uydudoktoru.com) arşivde bulunan "Radio Code Calculators" veya "NYO 4.0" gibi yazılımlar tam bu iş içindir.
  • Adım 1: Programı aç ve ilgili teyp markasını/modelini seç (Örn: Blaupunkt, Fiat, Renault).
  • Adım 2: "Open File" veya "Load Dump" butonuna basarak eepromdan okuduğun dosyayı programa göster.
  • Adım 3: Program dosyayı saniyeler içinde tarar ve ekranda "Code: 1234" diye sonucu verir.
  • Adım 4 (Ekstra): Eğer teyp kilitli (Locked) ise, bazı programlarda "Reset Counter" butonu olur. Buna basıp dosyayı tekrar kaydedersen sayaç sıfırlanır.

2. Yol: Hex Editor ile Manuel Kod Bulma

Eğer elinde o teyp için özel bir program yoksa, dosyayı HxD gibi bir Hex Editor ile açıp kodun nerede saklandığını kendin görebilirsin. Teyp üreticileri kodu genellikle belli adreslere (Offset) saklar.

Bazı Popüler Örnekler:
  • Blaupunkt (24C16 vb.): Kod genellikle dosyanın en başında veya son satırlarında "açık" şekilde yazar. Örneğin, Hex ekranında yan yana 01 02 03 04 görüyorsan, kodun büyük ihtimalle 1234'tür.
  • Ford (V veya M Serisi): Kod genellikle şifrelenmiştir (XOR yöntemi). Dosyayı görmeden tahmin etmek zordur.
  • Grundig/Philips: Kod bazen "ters" yazılır. (Örn: Dosyada 43 21 yazar, gerçek kod 1234'tür).

Geri
Yukarı