0-30 VDC - 0-3A Akım kontrollü Stabilize Güç kaynağı Devreleri

Nie rozumiem jednej rzeczy. Dlaczego w wielu przypadkach stosuje sie zasilanie TL081 poprzez dodatkowy układ zasilania gdzie nadal wystepuje wysokie napiecie dla tych układów +33v i -5.6v. Bardzo dobrze ten układ działa z +20-24v i -5,6v.

Eki Görüntüle 31385

Eki Görüntüle 31386

Videosunu birazdan ekleyeceğim Devrede kullandığım Troid trafo AC 22V olup çıkıştan tam olarak 30 volt alınamamaktadır. Diğer yaptığım devreyi power kutularını arka arkaya montaj yaptığım için yer sorunu oluştu bu seferde üst üste yaparak yer kazanmaya çalıştım ayrıca devre üzerinde diyot ve kondansatörleri çıkardım Troid trafonun yanına ayrı bir karta yerleştirdim. Volt ayarı için 1K seri ilave ederek ince ayar ekledim.

Eki Görüntüle 31387
Bu devrede diğer devredeki çoklu AC girişi kaldırılmış sanırım. Fakat aynı devre dimi yani benim anladığım kadarıyla.

LF356 entegresiyle yapılmış devre. Baskı devresi falan, her şey hazır. Sadece ac trafo ve kutu ayarlaman gerekiyor.
Bu devrede diğer devredeki çoklu AC girişi kaldırılmış sanırım. Fakat aynı devre dimi yani benim anladığım kadarıyla.
LF356 ile yapılmış ayarlı güç kaynağı. Her şey hazır, baskı devresi falan sitede. Ac trafo ve kutu ayarlaman gerekiyor..

Geri
Yukarı