0-30 VDC - 0-3A Akım kontrollü Stabilize Güç kaynağı Devreleri

Devre Kullanışlı da....
Kısa devre koruma yok. Çıkışlar kısa devre olduğunda, akım kuvvetlendirici transistör yanar.
"Daha kaliteli devrelere bakın" derim...

Devre stabil çalışan bir devre kısa devre koruması var fakat uzun süreli kısa devre koruma değildir akım çektikçe voltajı düşürüyor. Tam kısa devrede ise voltajı sıfıra düşürüyor çalışma mantığı bu şekilde transistörün yanmaması için bir kaç tane daha fazladan bağlamak lazım soğutucu iyi olması lazım.

bu aynsı birebir herşeyile
resimden bakarak olmaz 0 dan 20v arası ayar yapıyorsa sorun entegrelerde değildir ya dirençlerden bir tanesinde değer yanlış yada sürücü transistörlerini kontrol ediniz malzemeleri devreyi aldığınız yer mi gönderdi yoksa elinizdeki malzemelerimi kullandınız. Voltaj kontrolünü yapan U2 entegresidir. U1 ise potalara giden referans voltajını sağlar. Referens voltajında sorun yoksa potansiyometre 10K olacak düşük olmaması lazım kontrol ediniz. Devre bende olsa hemen sorunu tespit ederdim fakat bu şekilde ancak yönlendirebilirim.

resimden bakarak olmaz 0 dan 20v arası ayar yapıyorsa sorun entegrelerde değildir ya dirençlerden bir tanesinde değer yanlış yada sürücü transistörlerini kontrol ediniz malzemeleri devreyi aldığınız yer mi gönderdi yoksa elinizdeki malzemelerimi kullandınız. Voltaj kontrolünü yapan U2 entegresidir. U1 ise potalara giden referans voltajını sağlar. Referens voltajında sorun yoksa potansiyometre 10K olacak düşük olmaması lazım kontrol ediniz. Devre bende olsa hemen sorunu tespit ederdim fakat bu şekilde ancak yönlendirebilirim.
butun malzemeleri teker teker ölçerek koydum taki kodastörune varana kadar yalnız anlamadığım taraf 82 ohm ve 220 ohm çok ısınıyor entegreden dedim ama 3 ayrı yerden entegre aldım denedim lakin gene aynı

Entegreden ısınma yapmaz normalde biraz ısınma var. - 3v3 voltaj normal geliyor mu?. Geliyorsa dirençlerin ve zenerin watt değerini yükseltebilirsin.

Akım ayarı var. Akım kısılırsa sorun yok. Böyle de çalışılmaz ki...

devre de Kısa devre koruma yok:
Devreyi 30 V DC ye ayarlayıp, çıkışı kısa devre yapalım.

Sonucu buraya yazalım.

Geri
Yukarı