bu aynsı birebir herşeyileAldığınız devre hangisi resim yok ki burada paylaşılan devre ile bilgi vermek zor. Yada gönder bakalım inceler sorunu çözeriz.
bu aynsı birebir herşeyileAldığınız devre hangisi resim yok ki burada paylaşılan devre ile bilgi vermek zor. Yada gönder bakalım inceler sorunu çözeriz.
resimden bakarak olmaz 0 dan 20v arası ayar yapıyorsa sorun entegrelerde değildir ya dirençlerden bir tanesinde değer yanlış yada sürücü transistörlerini kontrol ediniz malzemeleri devreyi aldığınız yer mi gönderdi yoksa elinizdeki malzemelerimi kullandınız. Voltaj kontrolünü yapan U2 entegresidir. U1 ise potalara giden referans voltajını sağlar. Referens voltajında sorun yoksa potansiyometre 10K olacak düşük olmaması lazım kontrol ediniz. Devre bende olsa hemen sorunu tespit ederdim fakat bu şekilde ancak yönlendirebilirim.bu aynsı birebir herşeyile
butun malzemeleri teker teker ölçerek koydum taki kodastörune varana kadar yalnız anlamadığım taraf 82 ohm ve 220 ohm çok ısınıyor entegreden dedim ama 3 ayrı yerden entegre aldım denedim lakin gene aynıresimden bakarak olmaz 0 dan 20v arası ayar yapıyorsa sorun entegrelerde değildir ya dirençlerden bir tanesinde değer yanlış yada sürücü transistörlerini kontrol ediniz malzemeleri devreyi aldığınız yer mi gönderdi yoksa elinizdeki malzemelerimi kullandınız. Voltaj kontrolünü yapan U2 entegresidir. U1 ise potalara giden referans voltajını sağlar. Referens voltajında sorun yoksa potansiyometre 10K olacak düşük olmaması lazım kontrol ediniz. Devre bende olsa hemen sorunu tespit ederdim fakat bu şekilde ancak yönlendirebilirim.