guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
1774038590858.webp

Elimden geldigi kadar anlattim eksiklerim vardır onlarıda siz cozersiniz zati cok basit ve guzel bir program

acılmaz ise codec sorununuz vardır buradaki codec yukleyiniz Download Video Codecs

+ Olarak standart kurulumda gelen malzemeler yanısıra kendi yaptıgım ve netten buldugum malzemeler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Uydudoktoru Forum üyeleri selamlar! Sprint-Layout'un en güncel ve kararlı sürümü olan 6.0 için kapsamlı bir video rehber hazırladım. 4.0 sürümünden alışık olduğumuz sadelik korunurken eklenen yeni özellikler (daha iyi kütüphane, gelişmiş baskı önizleme vb.) işlerimizi çok hızlandırıyor. Videoyu izlerken takıldığınız yer olursa buradan sorabilirsiniz. 1. mesajdaki video konu devamıdır.

Sprint-Layout 6.0: Profesyonel Baskı Devre Çizimi (Video Rehber)​

Sprint-Layout 6.0, kullanım kolaylığı ile profesyonel sonuçları birleştiren en popüler PCB tasarım yazılımlarından biridir. Bu videoda, yazılımın sunduğu tüm modern araçları ve hızlı çizim tekniklerini adım adım inceliyoruz.

Video İçeriğinde Öne Çıkan Başlıklar:​

• Yeni Arayüz ve Katmanlar: 6.0 sürümündeki gelişmiş katman (S1, C1, S2, C2) yönetimi nasıl yapılır?
  • Otomatik Eleman Yerleştirme: Kütüphaneden (Macros) sürükle-bırak yöntemiyle bileşen ekleme ve ayak izlerini (footprint) düzenleme.
  • Hassas Yol Çizimi (Track): Manuel çizimde yolların birbirine değmesini engelleyen otomatik boşluk (Clearance) kontrolü.
  • GND Plane (Şase Kaplama): Boş alanları tek tıkla şase (bakır) ile doldurma tekniği.
  • Yüksek Çözünürlüklü Çıktı: PDF veya Gerber dosyası olarak projeyi üretime hazır hale getirme.

Geri
Yukarı