Koruma Amaçlı Elektrikli Çit devre Örnekleri

Hocam trafo bağlantısını mı yanlış yapmışım? Ne yaptıysam çalıştıramadım devreyi.

Hocam iyi günler iyi çalışmalar. Akrabam arızalı elektrik çitini bana getirdi bakmam için. Cihazın içerisini açtım fakat satan kişi malzemelerin hepsinin üzerini zımparalamış, kendisi pcb bastırıp montaj yapıyor. :) Fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim yerdeki transistör dokunmam ile koptu. Cihazın içerisi rutubetten küflenmiş. Satın aldığı yere götürmüş birkaç ay önce cihazın fiyatına yakın tamir masrafı çıkarmış. Ben bu malzemelerin isimlerini nasıl öğrenebilirim tahminen ne kullanmış olabilir. Yaşadığımız yerde tek elektronik tamiri yapan kişi o bu kadar küçük düşünmesinin sebebi nedir bilemiyorum zaten alan kişi tamir için sana gelecek. :) Parçaları öğrenmenin bir yolu varmıdır hocam bulamazsam pazartesi mecbur götürecekler mahsulleri korumaları için cihazı bir an önce kurmaları gerekiyor.

Eklentiler

• IMG20220624195845.jpg
    IMG20220624195845.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20220624_200052.jpg
    IMG_20220624_200052.jpg
    2,5 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG20220624195905.jpg
    IMG20220624195905.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 25
Merhaba,
Devre resimlerine bakarak silinmiş olan bir malzemeyi tahmin etmek zor devrenin tasarımını bilmediğimiz gibi bazı devrelerde transistör yerine triyak yada tristörde kullanılabilir. Malzeme ismi vermek maalesef şu aşamada vermek çok zor.

Merhaba,
Devre resimlerine bakarak silinmiş olan bir malzemeyi tahmin etmek zor devrenin tasarımını bilmediğimiz gibi bazı devrelerde transistör yerine triyak yada tristörde kullanılabilir. Malzeme ismi vermek maalesef şu aşamada vermek çok zor.
Tamam hocam teşekkür ederim.

Hocam merhaba iyi günler elektrikli çit için bobin el ile nasıl sarılır kablo kalınlığı ve spir sayısı nasıl hesaplanır kısaca bilgi verir misiniz. Kendim sarım yapmak istiyorum deneme amaçlı TV EHT trafosu ile denedim çalıştıramadım devreyi kendim sarıp denemek istiyorum internetten baktığımda hep araba ateşleme bobini çıkıyor onu el ile sarmak da biraz imkansız gibi birşey.

Geri
Yukarı