0-30 VDC - 0-3A Akım kontrollü Stabilize Güç kaynağı Devreleri

Çıkış kısmında 2 adet klemens var alttaki akım ölmek için konuldu kısa devre yapmanız lazım. Resimde gözükmüyor altan takmadıysanız klemens uçlarına kablo bağla tekrar dene.
Sorunu şimdi buldum trafo kaynaklı iç sarım bir sorun var sanırım. Göstergeyi çıkışa bağladığımda voltaj gösteriyor ama olması gereken yerde durunca sapma yapıyor hatta şuan komple gitti. Çıkış kısmına bağlarsam değer veriyor.

Göstergenin besleme devresini ayrı vermeniz lazım aynı besleme devresinde ayrıca bir köprü diyot bağlasanız dahi sorun çıkaracaktır.

Göstergenin besleme devresini ayrı vermeniz lazım aynı besleme devresinde ayrıca bir köprü diyot bağlasanız dahi sorun çıkaracaktır.
Bende mi sorun var devrede mi var anlamadım ki. Aynı trafo üzerinden çok çıkışlı olarak bende bu devreyi kullandım sonra bianda herşey değişti bd139 bozuldu pot yandı şimdide volt metreye bağlı olan kondansatör patladı. Yani bir hafta kullandım ben bunu bu şekil ne oluyor durduk yere ona anlam veremiyorum. Şimdi ayrı bir voltaj uygulayacağım.

Özet olarak bu devreyi kurduğum zaman tek trafo üzerinde (çok çıkışlı) hem volt metre yi hemde devrenin beslenmesini sağladım. Kullandım ve kullanmaya devam ettim. Ancak ne olduysa devre de bazı parçalar sorun çıkarttı bir zaman sonra. Şimdi devreye harici olarak volt metre ye enerji verdiğim zaman volt metre normal olarak çalışıyor ve devreyi de trafo ile beslediğim de devre çalışmıyor. Ancak hem devreyi hemde volt metreyi aynı trafo üzerinden beslersem devre çalışıyor bu sefer volt metre çalışmıyor. Volt metrenin voltaj ölçüm kablosu entegreye bağlı. Entegrede sorun var diye düşünüyorum değiştiriyorum sorun çözülmüyor. Eğer ki devreyi trafo ile besleyip de voltmeteye harici bir enerji girişi sağlarsam ve pot üzerinden voltaj artırırsam bu sefer de 1k ve 10k direnç el değmeyecek kadar ısınıyor ve en sağ tarafta bulunan bununla beraber voltaj çıkışı da olmuyor entegrede ısınıyor. Devreyi bilemedim ama bu devre bana beyin yaktırdı...

Kullanmış olduğunuz volt metre ile bir ilgisi olabilir amper ölçebilmek için eksi GND kullanılıyor ölçüm cihazınızın bağlantısı hatalı olursa yapabilir zaten bu durumdan dolayı besleme devresini ayrınız yazmıştım aksi halde yanlış ölçüm yapacaktır. Voltmetre kullanmadan devreyi çalıştırınız ve avo metre ile dışarından ölçüm yapınız her şey normal ise ozaman voltmerenizi bağlayınız ve test ediniz.

Kullanmış olduğunuz volt metre ile bir ilgisi olabilir amper ölçebilmek için eksi GND kullanılıyor ölçüm cihazınızın bağlantısı hatalı olursa yapabilir zaten bu durumdan dolayı besleme devresini ayrınız yazmıştım aksi halde yanlış ölçüm yapacaktır. Voltmetre kullanmadan devreyi çalıştırınız ve avo metre ile dışarından ölçüm yapınız her şey normal ise ozaman voltmerenizi bağlayınız ve test ediniz.
şuanda devre hiçbir voltaj çıkışı yok malesef dışarıdan ekrana voltaj verdim yine çıkış yok ve en sağ daki entegre ısınıyor. Bd139 bacaklarında 30volt görüyorum ama neden 1k ve 10k bu kadar çok ısınıyor anlamadım

Geri
Yukarı