TDA2030 Amplifikatör 2+1

Hocam TDA ların metal kısımları soğutucu ile birbirlerine temas etse sorun olur mu yoksa izolasyon mu yapayım. Hepsini aynı soğutucuya bağlayacağım

Tamamdır hocam şuan sıkıntısız çalışıyor. TDA larım yandı tek TDA ile ses alıyorum şuan. :D Yeni sipariş edip devreyi bitireceğim. TDA2050 mi daha kaliteli ses veriyor hocam yoksa TDA2030 mu?

Daha doğrusu tek çıkışa birden fazla hoparlör bağlamayı düşünüyorum TDA2050 daha iyi mi besler bunları 32W çıkış gücü gözüküyor.

Kaliteli ses demiyelim çıkış gücü yüksek doğal olarak çalışma voltajı da yüksek yüksek çıkış gücüne ihtiyacınız var ise tda2050 kullanabilirsiniz.

Subwoofer için yok hocam da stereo için yükseltebilsem iyi olur. Elimde hoparlör var değerlendirmek istiyorum. Subwoofer için olanları sabit tutup iki kanal çıkış için TDA ları değiştirsem trafoyu değiştirmem gerekir mi hocam. Trafoyu değiştirmem gerekiyorsa hiç kurcalamayacağım TDA2030 takacağım direk.

yüksek watt almanız için değiştirmeniz şar ama besleme değerleri uymaz 2030 kullan daha iyi olur

Tamamdır hocam hiç gerek yok TDA2030 kullanacağım. TDA2616 ile TDA7384 var elimde onlar ile de devre yapmak istiyorum onlarda kullanırım diğer hoparlörleri.

Hocam devre üzerinden 5V geçen yer varmı? Varsa bunu nasıl ölçebilirim. Bluetooth modülü bağlayacağım kutulama işlemi sırasında pil koymak istemiyorum yer kaplayacak sarj etmek içinde ayrı bir yer yapmam gerekecek.

Hocam trafonun kabloları neden ısınır. Daha önce bu problem yoktu. Şuan enerji verdiğim anda ısınmaya başlıyor. Devrede mi sorun var yoksa trafom mu arızalı? Elimde güç kaynağında kullandığım eski ses sisteminden çıkma Mavi-mavi 30V mavi-siyah 14V olan trafo var hocam onu bu devrede kullanabilir miyim?

Hocam trafonun kabloları neden ısınır. Daha önce bu problem yoktu. Şuan enerji verdiğim anda ısınmaya başlıyor. Devrede mi sorun var yoksa trafom mu arızalı? Elimde güç kaynağında kullandığım eski ses sisteminden çıkma Mavi-mavi 30V mavi-siyah 14V olan trafo var hocam onu bu devrede kullanabilir miyim?
devre simetri besleme ile beslenmektedir 30v yada 14 volt tek olması işe yaramaz 2x30 yada 2x14 olması lazım. Diğer taraftan amfi normal çalışıyor ama trafo ve kabloları ısınıyorsa trafo yetersiz kalıyor akım az geliyor uzun süre çalıştırınca ısınma olur fakat normal şartlarda ısınıyor ise ve çok kısa sürede ısınırsa ozaman devrede arıza var demektik fazla akım çeker ise trafo aşırı ısınır.

Enerji verdiğimde hoparlörlerden uğultu gibi ses geliyor hocam müzik açılmamış halinde. Hoparlörleri söktüğümde de devreden mi trafodan mı geliyor çözemedim florasan lambaların yanarken çıkardığı ses gibi bir ses var. Devrede değiştirdiğim tek şey 3. TDA2030 un ve 10R direncin yanındaki 10uF 25V luk kondansatör. 10uF 50V taktım. Subwoofer çıkışını kısa devre yapınca 3.TDA ve o kondansatör patlamıştı. Ek olarak 7912 nin bacaklarının olduğu yerden 7805 e enerji verdim. Devreyi enerji verdiğim şekli de fotoğraftaki hâli hocam diğer parçalarda gözüme çarpan birşey gelmedi.

Eklentiler

• IMG20220522214646.jpg
    IMG20220522214646.jpg
    2,3 MB · Görüntüleme: 22
Düzeldi hocam 7812 nin bacaklarına bağladım modülde çalışıyor. Boştayken parazit yapıyor hocam modül, harici besleme ile çalıştırdığımda böyle yapmıyordu. Devreden etkileniyor olabilir mi? Parazit düşük seste de duyuluyor hocam çınlama sesi gibi arkadan.

1653417528734.png
Buna benzer bir cihaz kullanıyorsun anladığım kadarıyla devre üzerinde bacaklarına 16v 1000uF kondansatör bağla aynı zamanda 7805 hem giriş hemde çıkış bacaklarına kondansatör bağla ama ayaklarına yakın olsun tekrar dene

Böyle birşey hocam küçük hoparlörlere falan ses verebiliyor tek başına

Eklentiler

• IMG20220525003010.jpg
    IMG20220525003010.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 19
Geri
Yukarı