Hocam trafom daha önce 4+1 ses sisteminde olan trafo. Mavi-mavi mavi-siyah çıkışlı. Mavi-mavi 30V mavi-siyah 14V olması lazım. 24 ile 12V çıkışlı büyük ihtimalle etiket yok üzerinde ölçü aletim de kaliteli değil fazla sapmalar olabilir. Bu işaretlediğim dirençler mi hatalı hocam sadece yoksa başka dirençler de de hata varmı? Birde trafo çıkışlarını rastgele giriş yaptım o yüzden olabilir mi?
İşte bu olmadı hocam. Trafoyu mu değiştirmem gerekiyor yoksa 14V çıkışından köprüleme yapsam olurmu? Trafoyu yakma ihtimalim varmı böyle.Evet işaretlediğiniz yer hatalı ayrıca trafonuzun besleme çıkışı önemli 2x12 veya 2x14 AC ile beslemeniz yeterli olacaktır. Aksi taktirde besleme değerlerini aşacağından aşırı ısınma ve entegre patlaması olur. besleme eşit olması lazım bir kısmı 24v bir kısmı 12v olmaz
8 tane kablosu var hocam onun 4 çıkışlı çift 12V olması lazımdı hatırlamıyorum tam eve gidince test edeceğim.12 volt yeterlidir fakat tek değil çift 12 volt ac olması lazım yoksa devre çalışmaz
Trafom da bu hocam. Yeşil-yeşil 12V kırmızı-kırmızı 12V. Yeşil ve kırmızının bir uçlarını ortak yapıp girişin ortasına takmıştım diğer uçlarını da tek tek yanlara bağlamıştım.Kondansatör derken hangisinden bahsediyorsunuz hocam kontrol ettim ama göremedim ters olanı. Direnci değiştireceğim şimdi değişecek birşey varsa onu da değiştireyim