tuna

Üye
Kayıtlı Üye
İyi günler;

Yapmış olduğum projede kullandığım radio button object'e görev olarak bir sayfayı açmasını atadım. Yani bu objeye tıklandığında bir sonraki sayfaya devam ediyor. Ancak tekrar bu radio button object'in olduğu sayfaya döndüğümde radio button "checked" olarak kalıyor. Ben her sayfaya gelişimde radio buttonun tıklanmamış olmasını istiyorum.

Yardımcı olabilecek olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

apz dosyasını foruma eklerimizin sorunu tam olarak bir görelim üzerinde düzenleme yapabiliriz

Radiobutton object in olduğu sayfanın scriptinde preload kısmına "RadioButton.SetChecked("RadioButton1", false);" kodunu yazarak sorun halledilmiştir.

AutoPlay Media Studio’da RadioButton Kullanımı

RadioButton'un en büyük özelliği "Group" (Grup) mantığıdır. Aynı grup içine aldığınız 10 tane RadioButton'dan sadece bir tanesi işaretli olabilir. Birini seçtiğinizde diğeri otomatik olarak kapanır.

1. Gruplandırma ve Ayarlar

• Aynı Seçenek Grubu: İki farklı soru sormak istiyorsanız (Örn: 1. İşletim Sistemi Seçimi, 2. Dil Seçimi), her sorunun RadioButton'larını farklı grup numaralarına (Group ID) atamalısınız.
  • Varsayılan Seçim: Program açıldığında bir seçeneğin seçili gelmesini istiyorsanız, o nesnenin özelliklerinden "Checked" kısmını True yapın.

2. Kodlama: Seçimi Kontrol Etme (Get)

Kullanıcının hangi seçeneği seçtiğini anlamak için RadioButton.GetChecked komutunu kullanırız. Genellikle bir "Devam" butonunun altına şu kod yazılır:
Kod:
-- RadioButton1 seçili mi kontrol et
secim_1 = RadioButton.GetChecked("RadioButton1");
secim_2 = RadioButton.GetChecked("RadioButton2");

if (secim_1) then
    Dialog.Message("Bilgi", "Google Chrome seçildi.");
    File.Run("AutoPlay\\Docs\\chrome_setup.exe", "", "", SW_SHOWNORMAL, false);
elseif (secim_2) then
    Dialog.Message("Bilgi", "Mozilla Firefox seçildi.");
    File.Run("AutoPlay\\Docs\\firefox_setup.exe", "", "", SW_SHOWNORMAL, false);
end

3. Dinamik Değişim (Set)

Eğer bir butona basıldığında belirli bir seçeneği otomatik işaretletmek isterseniz:RadioButton.SetChecked("RadioButton1", true);

Teknik İpucu (Usta Notu)

Hazırladığın servis araçlarında RadioButton'ları "İşlem Türü" seçmek için kullanabilirsin. Örneğin:
  • ( ) Masaüstü Bilgisayar
  • ( ) Dizüstü Bilgisayar (Laptop)
  • ( ) Monitör Tamiri
Kullanıcı hangisini seçerse, "Devam" dediğinde ona göre farklı bir sayfaya (Page.Navigate) yönlendirme yapabilirsin. Bu, karmaşık formları basitleştirir ve dükkanındaki kayıt sistemini düzenler.

Geri
Yukarı