Full ekran video Sorunu

muhibbi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar;

Video ekliyorum Video.SetFullScreen("Video1", true); bu komutu giriyorum ilk video için tam ekran da görüntü geliyor

fakat ikinci video ekliyorum üçüncü videoyu ekliyorum aynı kodu giriyorum tam ekran oluyor ama görüntü gelmiyor

yardımcı olurmusunuz acaba sorun nerede arkadaşlar.

muhtemelen Video Nesnesi (Object) çakışmasından veya Video Formatından kaynaklandığını söyleyebilirim.

AutoPlay Media Studio'da birden fazla video ile çalışırken şu 3 noktaya dikkat etmen sorunu çözecektir:

1. Nesne İsimlerini Kontrol Et (Video1, Video2...)​

Her yeni video eklediğinde AMS ona otomatik bir isim verir. Eğer ikinci video için de Video.SetFullScreen("Video1", true); kodunu kullanıyorsan, program hala birinci video nesnesini tam ekran yapmaya çalışıyor olabilir.
  • İkinci video nesnesine çift tıkla, "Object Name" kısmına bak. Eğer ismi Video2 ise kodun şu şekilde olmalı:
    Kod:
    $$Video.SetFullScreen("Video2", true);$$
    2. Videolar Arası Geçiş (Stop Komutu)
Aynı sayfa üzerinde birden fazla video varsa, biri başlamadan önce diğerini tamamen durdurmak (veya gizlemek) gerekebilir. Bazen önceki video arka planda "tam ekran" modunda asılı kalır ve yeni videonun görüntüsünü perdeler.
  • Yeni videoyu başlatmadan önce şu komutu dene:
  • Kod:
    Video.Stop("Video1");
    Video.Play("Video2");
    Video.SetFullScreen("Video2", true);

• 3. Kodek ve İşleme Sorunu (En Yaygın Sebep)Eğer ses geliyor ama görüntü gelmiyorsa veya ekran siyah kalıyorsa, bu genellikle Windows'un o videoyu tam ekranda "render" (işleme) edememesinden kaynaklanır.
  • Çözüm: Videolarının formatını .wmv veya .mp4 (H.264) olarak kullanmaya çalış.
  • Alternatif Kod: Video.SetFullScreen yerine videonun kendi özelliklerinden (Properties) "Start Full Screen" seçeneğini işaretleyip denedin mi?

Geri
Yukarı