Çok Katmanlı Devre Tasarımı ve Evde PCB Üretim Rehberi

foss3

Tanınmış Üye
Kayıtlı Üye
Elektronik projelerinde profesyonelliğe adım atmak isteyenler için çok katmanlı (multi-layer) devre tasarımı ve bu tasarımları fiziksel karta dönüştürme süreci oldukça kritiktir. Özellikle karmaşık devrelerde sinyal gürültüsünü azaltmak ve yer kazanmak için çift katmanın ötesine geçmek gerekebilir. Bu rehberimizde, endüstri standardı olan Altium Designer ve hobi elektroniğinin vazgeçilmezi Proteus kullanarak profesyonel kart tasarımı ve evde baskı devre (PCB) yapımını detaylandırıyoruz.

Altium Designer ile Çok Katmanlı Kart Tasarımı​

Profesyonel devre tasarımında en çok tercih edilen yazılımlardan biri olan Altium Designer, karmaşık katman yönetiminde büyük kolaylık sağlar. Çok katmanlı tasarımlarda:
  • Layer Stackup Manager: Katman sayısını belirleme ve dielektrik malzemeleri seçme.
  • Via Yönetimi: Katmanlar arası geçişlerde "blind" (kör) ve "buried" (gömülü) via kullanımı.
  • Sinyal Bütünlüğü: Yüksek frekanslı devrelerde yol (trace) empedansı hesaplama.

Evde Proteus ile Profesyonel Baskı Devre Yapımı​

Sadece tasarım yapmak yetmez, bu tasarımı hayata geçirmek de bir sanattır. Proteus (ARES) kullanarak çizdiğiniz devreleri ev ortamında asit indirme veya CNC kazıma yöntemleriyle profesyonel bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Videolarımızda; toner transfer yöntemi, ütüleme teknikleri ve delik içi kaplama gibi amatörlerin işini kolaylaştıracak ipuçlarını bulabilirsiniz.

Bu Eğitim Setinde Neler Öğreneceksiniz?
  1. Altium Temelleri: Sıfırdan şema çizimi ve PCB aktarımı.
  2. Katman Ayarları: 4, 6 veya daha fazla katmanlı kartların mantığı.
  3. Bonus Eğitim: Altium Türkçe hızlı başlangıç dersi ile kısa sürede profesyonel projelere başlama.
Elektronik dünyasında kendinizi geliştirmek ve kendi devre kartlarınızı üretmek için paylaştığımız videoları sonuna kadar izlemenizi öneririz

Altium Designer ile Çok Katmanlı Devre Tasarlama​

Evde Proteus ile Profesyonel Baskı Devre Yapımı​

Bonus:Türkçe küçük bir ders hızlı ve kapsamlı​

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı