Çok güzel bir devreye benziyor denendi mi acaba.
Çizim yeni bitti henüz denemedimÇok güzel bir devreye benziyor denendi mi acaba.
O kadar güzel güç kaynağı devreleri varki hepsini yapmak istiyor insan ama sırada sizin hala kullanmakta olduğunuz güç kaynağını yapacağım.Çizim yeni bitti henüz denemedim
Bu devrede 4 adet 5200 kullanarak 7 amper 19 volt adaptör kullancağım verimli olurmu kaç amper akım alabilirim.Eki Görüntüle 30281
Yeni Tasarım
Bu devreye DC giriş sağlayıp 3 adet 5200 bağlayıp verim ne kadar alabilirim. Sanırım bu devrede de kısa devre koruma özelliği bulunuyor.Eki Görüntüle 30281
Yeni Tasarım
Kısa devre koruma özelliği mevcuttur. 8Amper alabilirsin. Kısa süreli yüksek akımlar çekebilirsin.Bu devreye DC giriş sağlayıp 3 adet 5200 bağlayıp verim ne kadar alabilirim. Sanırım bu devrede de kısa devre koruma özelliği bulunuyor.
Yorum için teşekkürler. Elimde trafo olmayışından dolayı elim kolum bağlı çünkü birçok devre trafo üzerine kurulmuş durumda. Şimdi iki devre var artık ikisinden birini kurup DC adaptör ile giriş sağlayacağım.Hocam, akım sınırlamasına ihtiyacınız yoksa, Lm317 (sahtesi çok, Lm338 t plastik kılıf alın) devresini yapın. TI sayfasında uygulaması var. Gelişmiş kısa devre eklentisi ile googleda "yamyam güç kaynağı" görsellerde aratın. PnP transistör kullanır. Mj2955 güçlü plastik kılıf iki tanesi ile 6 amper çekiyorum. 18v 100w trafo yetersiz kalıyor.
Siz 5 amper yeter diyorsanız 100w kullanın. Aksi halde 150w trafo bulun.
Labaratuar güç kaynağında trafo 18 volt olmalıdır. Çünkü daha yükseğini kullanmıyorum Ve tahminim kimse kolay kolay kullanmaz .Çünkü Transistörler 30volt altında 12 volta ayarladığımızda feci ısınır. Seçim sizin
Başarılar dilerim.
Yorum için teşekkürler. Elimde trafo olmayışından dolayı elim kolum bağlı çünkü birçok devre trafo üzerine kurulmuş durumda. Şimdi iki devre var artık ikisinden birini kurup DC adaptör ile giriş sağlayacağım.Hocam, akım sınırlamasına ihtiyacınız yoksa, Lm317 (sahtesi çok, Lm338 t plastik kılıf alın) devresini yapın. TI sayfasında uygulaması var. Gelişmiş kısa devre eklentisi ile googleda "yamyam güç kaynağı" görsellerde aratın. PnP transistör kullanır. Mj2955 güçlü plastik kılıf iki tanesi ile 6 amper çekiyorum. 18v 100w trafo yetersiz kalıyor.
Siz 5 amper yeter diyorsanız 100w kullanın. Aksi halde 150w trafo bulun.
Labaratuar güç kaynağında trafo 18 volt olmalıdır. Çünkü daha yükseğini kullanmıyorum Ve tahminim kimse kolay kolay kullanmaz .Çünkü Transistörler 30volt altında 12 volta ayarladığımızda feci ısınır. Seçim sizin
Başarılar dilerim.
Çok uğraştım entegre değiştirdim transistör değiştirdim ama malesef değişen birşey olmadı. Devreyi bozdum malesef. DC ile çalışan devre bulabilirsem onu deneyeceğim.İşlerimin yoğunluğundan fazla ilgilenemedim, ayar yapmama sorunu entegre arıza yapmış olabilir. 19 volt verdiğinizde 19 volt maksimum alamasınız bir kaç volt düşer bunun sebebi sürücü transistörlerin ve komponentlerin üzerinde düşen gerilimdendir. Devreyi iyice şemasına göre kontrol ediniz bir hata oluşmuş olabilir. Devre test edilmiştir.
lm723 ile çalışan test edilmiş bir devre linki veriyorum https://www.uydudoktoru.com/threads/dc-0-30v-8a-ayarli-guc-kaynagi.32352/Elimde bolca lm723 entegresi mevcut olduğu için ek olarak 5200 transistör de var bunları kullanmak istiyorum. Lm317 devreleri kurdum gayet güzel çalışıyor ancak daha güçlü ve stabil olarak çalışan devrenin derdine düştüm.
Bunu nasıl göremem çok güzel devre valla tam da aradığım devre teşekkürler. Ek olarak LM324 dc akım ile çalıştırabileceğim güçlü bir devre sunabilir misiniz.lm723 ile çalışan test edilmiş bir devre linki veriyorum https://www.uydudoktoru.com/threads/dc-0-30v-8a-ayarli-guc-kaynagi.32352/
Devre neden çalışmaz. Entegreyi değiştirdim ancak çıkış voltajı hep sabit. Entegre de ısınma söz konusu. Ayrıca birkaç direnç üzerinde de ısınma var.lm723 ile çalışan test edilmiş bir devre linki veriyorum https://www.uydudoktoru.com/threads/dc-0-30v-8a-ayarli-guc-kaynagi.32352/
Merhaba hocam