Vestel 55 ekran tv renk problemi

lonicera

Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba
Arkadaslar dogru yere mi konuyu actim bilmiyorum,yanlissa kusura bakmayin.
55 ekran vestel tuplu tv bir haftadir kirmizi renge sansur koymus durumda.Serengati yagmur ormanlari gibi her sey her yer yemyesil.Universte ogrencisiyim, dort arkadas bir evi paylasiyoruz.Tek eglencemiz de buydu. Daha once seg marka tv de ayni sorunu yapmisti.Ptc degistirnce hallolmustu. Elim az cok tornavida,havya tutuyor.tv tamircisine cok biliyormus gibi ptc yi kaca yaparsin dedik. 75 kayme deyince kendimiz yapaliyapalim dedik .Gel gor ki seg tv deki ptc den baska bir halt bimiyoruz. Hatta vestelin arkasini actik ve resimledik. Sanirim ondeki beyaz parcanin yanindaki siyah paca ptc. Amma velakin hemen dibindeki tehlikeli cani bolge yazisi hepimizin hevesini kursakta birakti. Seg' tv nin arkasi genis ferahti. Ama vestelinki daracik. O bolgeye dokunmadan nasil sokeriz o parcayi? Belki de ariza baskadir .Ama ne yaparsiniz iste ogrencinin durumu ortada.bir akil veren olursa cok makbule gecer

https://hizliresim.com/8aN13Q
 
8aN13Q.png

Resimde işaretlediğim parça PTC olup önündeki soketlerden 220Volt geçer fiş takılı değilken başka yerlere fazla dokunmadan değişimi yapabilirsiniz. RGB katında da bir sorun olabilir. Görmeden bir şey demek zor. Keşke ekranın resmini çalışırken de ekleseydiniz.
 
Bu resimlere göre ptc arızası görünmüyor bu arıza RGB kartından kaynaklanıyor olasılığı yüksek
 
Ustad, bu RGB kart nasil bir sey bilmiyorum. Bizim altindan kalkabilecegimiz bir seyse ne ala.Yok illa tamirci gorecekse yapacak bir sey yok o zaman.Yeniden arkayi acip resim cekmem gerekiyor mu? Ptc gibi parca olarak basitce sokup takilabilecek bir sey mi yoksa kartin uzerinde tamirat mi gerekiyor? Biraz fazla sordum galiba...:rolleyes:
 
RGB arızası serviste tamir edilmesi gerekir ölçüm yapılarak hangi parça yada parçalar arızalı tespit edilmesi gerekiyor.
 
Cok tesekkur ederim bilgilendirme icin.Artik arkadaslarla oturup ne yapacagimiza karar verecegiz.Tamir yolunu secersek sonucu buradan paylasacagim.
 
Geri
Yukarı