taplin 9000 fta açılışta hep on yazıp tekrar kapanıyor sürekli reset atar gibi açılıp kapanıyor

A

aasiz

Guest
arkadaşlar taplin 9000 fta cihazım açılışta ON on yazıp bir büyük bir küçük on yazıp açılyor acaba bu bir hatamı asıl sorunum cihazı açtığım zaman ON YAZIP açılırken tekrar on yazıyor yani receiver açılmıyor en sonunda yeni yazılım attım yazılımdan sonra çalıştı ama kapatıp birkaç saat sonra açtım tekrar aynı hata oldu bende 2 saat sonra fişi tekrar taktım ilk 2.3 denemeden sonra kendi kendine açıldı acaba sorun neden lütfen yardım

arkadaşlar taplin 9000 fta cihazım açılışta ON on yazıp bir büyük bir küçük on yazıp açılyor acaba bu bir hatamı asıl sorunum cihazı açtığım zaman ON YAZIP açılırken tekrar on yazıyor yani receiver açılmıyor en sonunda yeni yazılım attım yazılımdan sonra çalıştı ama kapatıp birkaç saat sonra açtım tekrar aynı hata oldu bende 2 saat sonra fişi tekrar taktım ilk 2.3 denemeden sonra kendi kendine açıldı acaba sorun neden lütfen yardım

once yazılım yüklemeyi deneyiniz eğer düzelmezse teknik bir sorun olabilir servise gönderiniz

Taplin 9000 FTA uydu alıcısı açılış sırasında ekranda “ON” yazısını gösteriyor, ardından kapanarak tekrar açılmaya çalışıyor ve bu işlem sürekli tekrarlanıyorsa cihaz bir açılış döngüsüne (boot loop) girmiş olabilir.

Bu tür bir arızada cihazın yazılımı tamamen başlatılamadığı gibi, besleme devresindeki bir problem nedeniyle işlemci veya diğer devrelerin gerekli çalışma gerilimlerini koruyamaması da söz konusu olabilir.

Kontrol edilmesi gerekenler​

• Güç kaynağı çıkış gerilimleri ölçülmeli.
  • Elektrolitik kondansatörlerde kapasite kaybı veya ESR yükselmesi kontrol edilmeli.
  • 5 V, 3.3 V ve işlemcinin ihtiyaç duyduğu diğer besleme hatları kontrol edilmeli.
  • Uydu alıcısının kısa devre yapan bir çevre birimi olup olmadığı kontrol edilmeli.
  • Flash bellek ve yazılım problemi ihtimali değerlendirilmelidir.
  • Cihaz daha önce yazılım güncellemesi sırasında yarıda kaldıysa yazılım/Flash bellek tarafı özellikle incelenmelidir.
  • Aşırı ısınan işlemci veya regülatör olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Önemli: Ölçüm yapılmadan doğrudan Flash belleği veya yazılımı değiştirmek doğru olmayabilir. Öncelikle cihazın açılış sırasında besleme gerilimlerinin sabit kalıp kalmadığı kontrol edilmelidir.

Geri
Yukarı