Sıvı seviye tespit devresi (cihazı)

My Electronics LAB

Gold Member
Bu devre, belli bir seviyedeki suyun ulaşmasını istediğiniz seviyeye ulaştığında otomatik olarak devreye giren bir devredir. Su istediğiniz seviyeden aşağı düştüğünde ise otomatik olarak devreden çıkar. Role uçlarına bağlayacağınız cihazla devreyi tam tersi şeklinde kullanabilirsiniz. Çok kullanışlı stabil çalışan bir devredir. Gerekli dosyalar ektedir.

Eklentiler

• sıvı seviye durumu ölçer (1).jpg
    sıvı seviye durumu ölçer (1).jpg
    88 KB · Görüntüleme: 77
  • sıvı seviye durumu ölçer (2).jpg
    sıvı seviye durumu ölçer (2).jpg
    136,1 KB · Görüntüleme: 65
  • sıvı seviye durumu ölçer (1).rar
    sıvı seviye durumu ölçer (1).rar
    1,9 MB · Görüntüleme: 22
  • sıvı gösterge devresi..rar
    sıvı gösterge devresi..rar
    14,2 KB · Görüntüleme: 10
  • sıvı seviye algılama1.JPG
    sıvı seviye algılama1.JPG
    602,8 KB · Görüntüleme: 30
  • sıvı seviye algılama2.JPG
    sıvı seviye algılama2.JPG
    664,4 KB · Görüntüleme: 39
Bu devre, belli bir seviyedeki suyun ulaşmasını istediğiniz seviyeye ulaştığında otomatik olarak devreye giren bir devredir. Su istediğiniz seviyeden aşağı düştüğünde ise otomatik olarak devreden çıkar. Role uçlarına bağlayacağınız cihazla devreyi tam tersi şeklinde kullanabilirsiniz. Çok kullanışlı stabil çalışan bir devredir. Gerekli dosyalar ektedir.
merhaba ben bu devreyi yaptım ama çalışmadı sebebi hakkında yada dikkat etmem gereken birşeyler hakkında bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.

merhaba ben bu devreyi yaptım ama çalışmadı sebebi hakkında yada dikkat etmem gereken birşeyler hakkında bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.
Birincisi, rölenin bobin uçlarından biri eksiye, diğer ucu BD139 un emiterine bağlı olduğundan emin olun. Eğer olmazsa ikinci olarak şunu deneyin. 100K lık trimpotu yerinden çıkartıp BC557 transistörün kollektörüne bağlı 1K lık direnci BD139 en beyzine direk bağlayın. Buradaki trimpot su hassasiyetini ayarlamak içindir. Tekrar devreyi gözden geçirerek deneyin, çalışacaktır..

Geri
Yukarı