Koruma Amaçlı Elektrikli Çit devre Örnekleri

Hocam devreyi yaptım fakat çalışmıyor sanırım. Neresinde sorun olabilir trimpot olarak 10K trimpot yoktu 50K lık taktım sağa sola çeviriyorum ama değişen birşey olmuyor. Trimpotlarda ters bağlama gibi bir sorun oluyor mu? Birde çıkışa 12V luk ampul bağladım. Devre çıkışa kesik kesik 12V vermesi gerekmiyor mu yoksa test etmek için illaki bobin mi şart.

Eklentiler

• IMG20220420222649.jpg
    IMG20220420222649.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 41
Hocam devreyi yaptım fakat çalışmıyor sanırım. Neresinde sorun olabilir trimpot olarak 10K trimpot yoktu 50K lık taktım sağa sola çeviriyorum ama değişen birşey olmuyor. Trimpotlarda ters bağlama gibi bir sorun oluyor mu? Birde çıkışa 12V luk ampul bağladım. Devre çıkışa kesik kesik 12V vermesi gerekmiyor mu yoksa test etmek için illaki bobin mi şart.
resimdeki devrede eksik var sanki lay dosyası ile devre şemasını ziple foruma ekle devreyi bir inceleyelim

mercimek kondansatörlerin birisini yanlış bağlamışım hocam birisi 0.1 diğeri 0.01 nF. Ben ikisini 0.1 nF kullanmışım. Değiştirdim fakat düzelen birşey olmadı BC557 nin bacaklarını değiştirdim onda mı hata yaptım acaba diye sonuç yine çalışmadı.

Eklentiler

Hatayı düzelttim bu şekilde elindeki kartı revize yapınız kartı yeniden basmanıza gerek yok

Eklentiler

Yaptım hocam trimpotun (-) ye bağlanan tarafının bağlantısını kestim. Daha sonra trimpotun orta bacağı ile soldaki bacağına bağlı olan 1.8K direncin bağlantısını kestim o kısımda sadece mercimek kondansatör bağlı şuan. Çıkışın oradaki LED ile ampül yandı fakat ampul çok az ve sabit yanıyor. Trimpotun ayarını değiştirdiğimde çıkışta en fazla 2.10V gözüküyor.

Eklentiler

• IMG20220420232651.jpg
    IMG20220420232651.jpg
    2,4 MB · Görüntüleme: 36
1650526465547.png
Basit bir karalama yaptım direnç tek bacağa giriyor kondansatör 2. 6. nolu bacaklara aynı zamanda trimpotun orta ile kenar ayağına beraber bağlı

Geri
Yukarı