guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
1 = Power off monitor
2 = While pressing the SMART button, put one finger on the power button and keep it pressed until the monitor powers up
3 = Release your finger
4 = Press the menu button once to show the service menu

Note: Be careful when pressing the menu button while service menu is up. It changes the settings from the default.

W2261VP Monitör servis menü kodu : Monitörü kapatın menü tuşuna basılı tutarak power tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
LG Monitörlerde Gizli Servis Menüsüne Erişim ve Panel Bilgisi Sorgulama Rehberi
Merhaba uydudoktoru.com üyeleri,

LG monitörlerimizde standart ayarların ötesine geçmek, panelin toplam çalışma saatini görmek veya renk kalibrasyonu gibi gelişmiş ayarlara erişmek için "Servis Menüsü" (Service Menu) adını verdiğimiz gizli bir bölüm bulunmaktadır. Bu rehberde, LG monitörlerde bu menüye nasıl güvenle erişebileceğinizi adım adım anlatıyoruz.

LG Servis Menüsü İle Neler Yapılabilir?

• Çalışma Saati (Power On Time): Monitörün fabrikadan çıktığından beri toplam kaç saat açık kaldığını görebilirsiniz (İkinci el alımlarda çok kritiktir).
  • Panel Bilgisi: Monitörün içinde kullanılan panelin tam model kodunu ve üreticisini öğrenebilirsiniz.
  • Renk & Parlaklık Kalibrasyonu: Standart menüde kilitli olan bazı gelişmiş renk değerlerine müdahale edebilirsiniz.
  • Yazılım Sürümü (Firmware): Cihazın yüklü olan güncel yazılım versiyonunu kontrol edebilirsiniz.

Servis Menüsüne Erişim Adımları (Adım Adım):

1. Hazırlık: Monitörünüzün açık olduğundan emin olun.
  2. Kilit Açma: Monitörün altındaki veya arkasındaki joystick (kontrol düğmesi) ile ana menüyü açın.
  3. Kombinasyon: Monitörü kapatın. Kapalıyken joystick düğmesini sol tarafa 3 kez ve sağ tarafa 1 kez itin (Bazı modellerde bu kombinasyon değişebilir, ancak en yaygın olanı budur).
  4. Açılış: Monitörü tekrar açın. Görüntü geldikten sonra menü düğmesine bastığınızda, karşınıza standart menüden farklı olarak "Service Menu" seçeneği çıkacaktır.
ÖNEMLİ UYARI: Servis menüsü içindeki ayarlar uzmanlık gerektirir. Bilmediğiniz bir parametreyi değiştirmek monitörün renk dengesini bozabilir veya cihazı garanti dışı bırakabilir. Sadece bilgi almak (çalışma saati vb.) için kullanmanız tavsiye edilir.

Geri
Yukarı