Özellikle Rus menşeili bileşenlerin (KT920V, K73-17 vb.) Türkiye'deki karşılıklarını ve ne anlama geldiklerini de açıklama kısmında belirttim:
Yüksek Frekans (RF) Devresi Malzeme Listesi
Malzeme Listesi Tablosu (BOM)
| Bileşen Kodu | Rusça Orijinal Değeri / Özelliği | Türkçe Teknik Karşılığı ve Açıklaması |
| Dirençler (Резисторы) | ||
| R1, R2 | 24-27 Ом, 0,5 Вт | 24 - 27 Ohm, 0.5 Watt Sabit Direnç |
| R3, R4 | 91-100 Ом, 2 Вт | 91 - 100 Ohm, 2 Watt Güç Direnci |
| Kondansatörler (Конденсаторы) | ||
| C1, C2 | подстроечные 7-60пф | 7 - 60 pF Ayarlı Kondansatör (Trimmer) |
| C3 | 0.1 мкФ, К73-17 высоковольтный | 0.1 uF (100nF) Yüksek Voltajlı Polyester Kondansatör (Rus K73-17 serisi) |
| C4 | 10-100мкФ х 50В электролитический | 10 uF - 100 uF / 50V Elektrolitik Kondansatör |
| C5, C6 | КПВМ, с воздушным диэлектриком | Hava Aralıklı (Hava Diyelektrikli) Varyabl / Trimmer Kondansatör (Rus KPVM tipi) |
| Bobinler (Катушки) | (Tüm bobinlerin iç çapı 6mm, hatvesi/adım aralığı 1mm'dir.) | |
| L1, L2, L5, L6 | 5 витков, провод 1мм | 1mm çaplı bakır telden, 6mm iç çapta 5 tur sarım hava nüveli bobin |
| L3, L4 | 6 витков, провод 1мм | 1mm çaplı bakır telden, 6mm iç çapta 6 tur sarım hava nüveli bobin |
| L7 | дроссель, 10 витков провод 1мм... феррит 4мм | RF Şok Bobini (Jikle): 4mm çapında ve 12-15mm uzunluğunda ferrit çubuk üzerine, 1mm çaplı emaye (izoleli) bobin telinden 10 tur sarım. |
| Transistörler (Транзисторы) | ||
| T1, T2 | КТ920В или КТ909Б | KT920V veya KT909B Rus Tipi RF Güç Transistörü |
RF Montaj Noktaları ve İpuçları
- C5 ve C6 (Hava Aralıklı Kondansatörler): RF devrelerinde yüksek güç ve frekansta kayıpları önlemek için hava diyelektrikli kondansatörler (КПВМ) tercih edilmiştir. Bulunamazsa yüksek kaliteli mika veya seramik yüksek voltaj trimmerları kullanılabilir.
- T1 ve T2 (KT920V / KT909B): Bu transistörler Rus üretimi saplamalı (civatalı) tip RF güç transistörleridir. Devrenin kararlı çalışması ve transistörlerin yanmaması için mutlaka geniş bir alüminyum soğutucuya, aralarına termal macun sürülerek sıkıca vidalanmalıdır.
- Bobin Hatvesi (Adım Aralığı): Bobin sarımlarının arasındaki 1 mm'lik boşluk, yüksek frekansta kararlılık (kapasitif etkiyi azaltmak) için kritiktir. Sarımların birbirine değmemesine özen gösterilmelidir.
Son düzenleyen: Moderatör: