Basit 100 veya 200 watt amplifikatör

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
100.gif
Bu amplifikatörün ana avantajları montaj kolaylığı, gereksiz ayarlar, erişilebilirlik ve içerdiği elemanların düşük maliyetidir. Elektriksel parametrelerden, çalışma frekansı aralığında (20Hz-20kHz) çok yüksek bir doğrusallığa dikkat çekmek istiyorum. Dezavantajlar vardır - onlarsız biraz gürültü seviyesi vardır, ancak bu dezavantaj biraz telafi edilebilir - nasıl yapılacağını aşağıda göreceğiz. Bir yazlık, bir köy, kısacası, pahalı ekipman kullanmanın istenmediği, ancak gerçekten yüksek bir ses istediği durumlar için ideal bir seçenek.

Girişteki gürültü seviyesini azaltmak için 47 kOhm dirençli değişken bir direnç koymanız gerekir. Bu durumda, düşük ses seviyesinde pratik olarak gürültü olmayacaktır ve yüksek ses seviyesinde yararlı bir sinyal ile maskelenecektir. Amplifikatör, 8 ohm veya 150 ohm'luk bir yüke yaklaşık 100 watt güç verebilir. Ancak bu amplifikatörün başka bir devresi var, önceki devrenin tüm eksiklikleri düzeltildi ve 4 ohm'luk bir yükte 200 watt'a kadar güç sağlayabiliyor! Şema: Baskı: Çıkış aşamasının transistörlerinin Sınıf B modu diyotlar tarafından ayarlanır, bu nedenle amplifikatör ayar gerektirmez. Transistörler VT3-VT5, radyatör üzerine elbette yalıtım contaları ile monte edilir. Termal gres kabul edilir, çünkü büyük çıkış gücü ile çıkış transistörleri çok iyice ısınır.
100w_baskı.PNG
100w_sema_1.PNG
200.gif
Bu amplifikatör subwoofer'lar için mükemmeldir - düşük frekansları çok iyi iletir ve küçük boyutu, küçük bir kutuya bile entegre edilmesini sağlar.
 

Eklentiler

  • Basit 100 veya 200 watt amplifikatör _ soundbass.zip
    3,9 MB · Görüntüleme: 297
Son düzenleme:
Geri
Yukarı