AutoPlay Media Studio Flash Videonuzu Tam Ekran Yapmak (Full screen flash movies)

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
AutoPlay Media Studio Flash Videonuzu Tam Ekran Yapmak (Full screen flash movies) işlemi nasıl olacak kısaca bahsedeceğim.

Buton Kodları

PHP:
--Getting the Display ionfo wich will return Width and Height
DisplayInfo = System.GetDisplayInfo();
--Getting windows size wich will return Width and Height
WinSize = Window.GetSize(Application.GetWndHandle());

if (DisplayInfo.Width > WinSize.Width) and (DisplayInfo.Height > WinSize.Height) then
Window.Maximize(Application.GetWndHandle());
Dialog.Message("Notice", "Application is now in full-screen.\nPress ENTER to exit full screen.", MB_OK, MB_ICONINFORMATION, MB_DEFBUTTON1);
end
Çıkış Butonu Kodu

PHP:
Application.Exit();
On Key Menüsü Kodları

PHP:
if (e_Key == 13) then
Window.Restore(Application.GetWndHandle());
Dialog.Message("Notice", "You exit full-screen.", MB_OK, MB_ICONINFORMATION, MB_DEFBUTTON1);
end

APZ dosyası ektedir

Eklentiler

Videolu anlatımı Ve kodlardaki Türkçe Değişiklikler

Buton Kodu

PHP:
--Getting the Display ionfo wich will return Width and Height
--Getting windows size wich will return Width and Height
WinSize = Window.GetSize(Application.GetWndHandle());

if (DisplayInfo.Width > WinSize.Width) and (DisplayInfo.Height > WinSize.Height) then
Dialog.Message("Not", "flash tam ekran yapıldı.\nTam ekrandan çıkmak için ENTER tuşuna basın", MB_OK, MB_ICONINFORMATION, MB_DEFBUTTON1);
end
Çıkış buton kodu

PHP:
Application.Exit(0);
ON Key Kodları

PHP:
if (e_Key == 13) then
Window.Restore(Application.GetWndHandle());
Dialog.Message("Not", "Tam ekrandan çıktınız.", MB_OK, MB_ICONINFORMATION, MB_DEFBUTTON1);
end

Eklentiler

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam, programda wmv formatlı videomu ekliyorum ancak bunu tam ekran olarak izlemek için bir buton koymak istiyorum. Bir türlü yapamadım. Butona tıklayınca sadece videoyu tam ekrana çevirsin yeter benim için. Bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz?

Özellikle Flash veya modern video objeleriyle çalışırken, pencereyi maksimize etmek her zaman videonun içeriğini doğru ölçeklemeyebilir. Paylaştığın konudaki kodları modern video nesnelerine (Video1, Video2) uyarlayarak şu yöntemi deneyebilirsin:

Çözüm İçin Güncellenmiş Kod Yapısı​

Eğer birden fazla video varsa, her butonun altına sadece o videoyu hedefleyen şu yapıyı kurmalısın:

1. Video Butonu İçin:
Kod:
-- Ekran bilgilerini al
-- Pencereyi büyüt (Tam ekran modu)

-- Videoyu başlat ve tam ekran yap (Video1 için)
Video.Play("Video1");
Video.SetFullScreen("Video1", true);
2. Video Butonu İçin (Görüntü Gelmeme Sorununa Karşı):İkinci videoya geçtiğinde, önce ilk videonun tam ekran etkisinden kurtulmak gerekir.
Kod:
-- Önceki videoyu durdur
Video.Stop("Video1");

-- Pencereyi tekrar maksimize et (Garanti olması için)

-- İkinci videoyu oynat ve tam ekran yap
Video.Play("Video2");
Video.SetFullScreen("Video2", true);

Görüntü Hala Gelmiyorsa Dikkat Etmen Gerekenler:​

1. Z-Order (Katman Sırası): İkinci video nesnesi, tasarım ekranında başka bir nesnenin (arka plan resmi veya bir panel) altında kalmış olabilir. Nesneye sağ tıklayıp "Bring to Front" (En Öne Getir) yapmayı dene.
  2. Hardware Acceleration (Donanım Hızlandırma): Eğer video siyah ekranda kalıyorsa, AMS proje ayarlarından video işleme motorunu değiştirmek gerekebilir. Genellikle "DirectShow" kullanılması önerilir.
  3. Video İsimleri: Kodda tırnak içindeki isimlerin (Video1, Video2, Video3) tasarım ekranındaki Object Name ile birebir aynı (büyük-küçük harf duyarlı) olduğundan emin ol.

Merhaba hocam, programda wmv formatlı videomu ekliyorum ancak bunu tam ekran olarak izlemek için bir buton koymak istiyorum. Bir türlü yapamadım. Butona tıklayınca sadece videoyu tam ekrana çevirsin yeter benim için. Bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz?

Merhaba,​

WMV formatlı videoları AutoPlay Media Studio'da tam ekran yapmak için en sağlıklı yöntem, videoyu önce oynatıp (Play) ardından tam ekran komutunu (SetFullScreen) göndermektir.

Butonun içine girip Script bölümüne şu kodları yapıştırman yeterli olacaktır:
Kod:
-- Video1 yazan yere, eklediğin video nesnesinin ismini yazmalısın.
-- Önce videoyu oynatıyoruz:
Video.Play("Video1");

-- Ardından videoyu tam ekran moduna geçiriyoruz:
Video.SetFullScreen("Video1", true);

Önemli İpuçları:​

1. ESC ile Çıkış: Kullanıcı tam ekrandan çıkmak istediğinde genellikle ESC tuşunu kullanır. AMS'de bu varsayılan olarak çalışmayabilir. Tam ekrandan çıkışı tetiklemek isterseniz, tam ekran komutunu false yaparak bir "Çıkış" butonu da ekleyebilirsiniz:Video.SetFullScreen("Video1", false);
  2. Siyah Ekran Sorunu: Eğer butona bastığında ses geliyor ama görüntü siyah kalıyorsa, bunun sebebi Windows'un WMV kodeklerini tam ekranda işleyememesidir. Bu durumda projenin Project > Settings > Media kısmından video işleme modunu kontrol etmeni öneririm.
  3. Nesne İsmi: Videona çift tıkladığında en üstte yazan Object Name ne ise (örneğin: Video_Tanitim), koddaki "Video1" yazan yeri onunla değiştirmeyi unutma.

Geri
Yukarı