qcloudq

Üye
Kayıtlı Üye
arkadaşlar googlede aratmadığım sayfa kalmadı griş sayfasında pc nin sitem bilgilerinin görnmesini istiyorum bikaç yerde görmüştüm çok şahaneydi..
bu kodları öğrenmek istiyrum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Belki işine yarar diye yükledim birtane proje doayası ile, oluşturulmuş auto exe var

AutoPlay Media Studio 7.5 Açmıyor AutoPlay Media Studio 8 ile açılıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar googlede aratmadığım sayfa kalmadı griş sayfasında pc nin sitem bilgilerinin görnmesini istiyorum bikaç yerde görmüştüm çok şahaneydi..
bu kodları öğrenmek istiyrum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

http://www.uydudoktoru.com/autoplay...32-aio-ile-pc-bilgileri-gormek.html#post14057

linkte bu konu ile ilgili bir program ve apz dosyası mevcut olup kodları istediğiniz gibi başka bir programa aktarıp kullanabilirsiniz

---------- Sonra gönderilen Saat 06:52 ---------- İlk önce gönderilen Saat 06:25 ----------

Belki işine yarar diye yükledim birtane proje doayası ile, oluşturulmuş auto exe var

AutoPlay Media Studio 7.5 Açmıyor AutoPlay Media Studio 8 ile açılıyor​

dosya uzuntısı yok ve exe değil yeniden upload etmeniz gerekiyor.ams 8 ile çalışabilmesi için exe değil apz uzantılı olması lazım

Son düzenleyen: Moderatör:
bende 8 üklü şuan indriyrum dosyayı inşallah aradığım şeydir.. yadımınız için teşekürler..

---------- Sonra gönderilen Saat 20:44 ---------- İlk önce gönderilen Saat 20:39 ----------

dosyayı indirdim uzantısı yok söylediğiniz sayfaya baktım teşkkürler.. ama o ve benzeri rrogram bende var ... doanım gösterme kodlarını bilebiseydik daha güzel bir kapak giriş sayfası oluştururduk ...

[REHBER] AMS 9.1 ile Profesyonel Donanım Bilgi Paneli (AIO) Yapımı​

Merhaba uydudoktoru.com sakinleri,

AutoPlay Media Studio 9.1 kullanarak hazırladığım, bilgisayarın adeta kimlik kartını çıkaran "Donanım Bilgileri" projesini ve kodlarını sizlerle paylaşıyorum. Bu projeyle işlemciden HDD seri numarasına, IP adresinden disk doluluk oranına kadar her şeyi tek ekranda görebiliyoruz.

Kodlar Nereye Yazılır? (Detaylı Anlatım)​

Projenin doğru çalışması için kodları şu iki ana bölüme yerleştirmeniz gerekiyor:

1. Bölüm: Fonksiyonları Tanımlama (Global Script)Programın üst menüsünden Project -> Global Determinations kısmına girin. Aşağıdaki kodları bu sayfaya yapıştırın. Bu sayede proje açıldığında Windows verilerini çekmeye hazır hale gelir.
Kod:
function DonanimBilgi_Cek()
    -- İşlemci ve OS Bilgileri
    sCPU = System.GetLANInfo().CPU;
    sOS = System.GetOSName();

-- Bellek (RAM) Bilgileri
    tMem = Memory.GetSize();
    sTotalRam = Math.Round(tMem.Total / 1024, 2) .. " GB";

-- Çözünürlük ve IP
    sRes = System.GetDisplayInfo().Width .. " X " .. System.GetDisplayInfo().Height;
    sIP = System.GetLANInfo().IP;

-- Objeleri Güncelleme (Label isimleri amsdnm1 projesine göredir)
    Label.SetText("lblCPU", sCPU);
    Label.SetText("lblOS", sOS);
    Label.SetText("lblRAM", sTotalRam);
    Label.SetText("lblRes", sRes);
    Label.SetText("lblIP", sIP);
end
2. Bölüm: Program Açıldığında Çalıştırma (On Show)Sayfanızın (Page1) üzerine sağ tıklayın, Properties -> Actions sekmesine gelin. On Show yazan beyaz kutucuğun içine şu komutu yazın:
Kod:
DonanimBilgi_Cek();

asarım Notları​

Ekran görüntüsündeki (amsdnm1) gibi bir görüntü için:
  • Her veri için bir "Label" objesi oluşturun.
  • "Object Name" kısımlarını yukarıdaki kodda geçen lblCPU, lblIP gibi isimlerle aynı yapın.
  • Disk doluluk oranı için AMS içindeki Progress objesini kullanabilirsiniz.

Geri
Yukarı