Atmega8 ile Ses Seviyesi Göstergesi 2x20 LED

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
Size bir amplifikatör veya başka bir ses cihazı için başka bir basit stereo ses seviyesi göstergesi sunuyoruz. Göstergede 2 LED 20 sütun ve maksimum seviyeyi gösterme özelliği vardır. Atmel AVR - Bir mikrodenetleyici IO1 tarafından kontrol edilir ATmega8A veya daha eski ATmega8 veya ATmega8L . Bu, her iki ses kanalının bir göstergesini sağlayan cihazdaki tek entegre devredir.
642-01.png
Göstergede her kanalda 20 LED bölümü bulunur, 1 bölüm 2 dB'ye karşılık gelir. Ekran aralığı -34 ila +4 dB. Ses seviyesi 0 dB'yi (18. LED) aştığında, aşırı yüklenme meydana gelir. Monolitik sütunlar (LED çubuklar) veya ayrı LED'leri LED olarak kullanabilirsiniz. LED'ler 10 adımda bir multiplex yöntemle kontrol edilir, her adımda 4 LED, çoğullama sıklığı yaklaşık 100 Hz'dir. Rezistörler R1 ... R4 akımı ve dolayısıyla LED'lerin parlaklığını belirler. Sol ve sağ kanalların sinyalleri, analog-dijital dönüştürücü ADC0 ve ADC1'in girişlerine bağlanır. Ölçeğin düşme süresi (zayıflama) yaklaşık 600 ms'dir.

Cihaz ayrıca, panodaki IM (Maksimum Gösterge) yazan bir atlama teli kullanılarak etkinleştirilebilen bir tepe seviye göstergesi ile donatılmıştır. Ses seviyesi göstergesi 5 V'luk bir güç kaynağı ile beslenir ve tüm LED'lerin tüketimi yaklaşık 45 mA'dır. C1 ve C2 kapasitörleri, IO1 mikrokontrolörüne mümkün olduğunca yakın yerleştirilmelidir.
 

Eklentiler

  • hex_asm.rar
    42,8 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Geri
Yukarı