Arçelik-Beko tv arıza çözümleri

benim 82 ekran arçelik tüplü tv de yan ortalardan daralma başladı. Bununla ilgili bir çok konu başlığına baktım ama hep üstten alta yada alttan üste daralmayla ilgili arıza bildirimleri olmuş. Hiç yanlardan daralmayla ilgili rastlamadım. Acaba tv min sıkıntısı ne olabilir.

benim 82 ekran arçelik tüplü tv de yan ortalardan daralma başladı. Bununla ilgili bir çok konu başlığına baktım ama hep üstten alta yada alttan üste daralmayla ilgili arıza bildirimleri olmuş. Hiç yanlardan daralmayla ilgili rastlamadım. Acaba tv min sıkıntısı ne olabilir.

Arıza ile ilgili bir resim yok mu daha sağlıklı olurdu. üst ve alt daralma sorunu vertikal arızası var demektir eğer sizde yanlardan daralma var ise model falan belirtmemişsiniz kabaca cevap vereceğim.
Horizontal arızası var demektir bunun bir kaç nedeni olabilir besleme devresinde kondansatörler de değer kaybı olabilir EHT trafosu besleme girişini kontrol ediniz. EHT trafosunu süren güç transistörü , sürücü devresi ve bağlı komponentleri kontrol ediniz. TV de ses varmı onuda bilmiyoruz tam net bir bilgi yazmamışsınız.

Geri
Yukarı