guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
AIO projelerinizde onlarca program olduğunda kodları yönetmek zorlaşır. Global Functions kullanarak projenizi nasıl hafifleteceğinizi ve hızlandıracağınızı adım adım işleyelim.

1. Adım: Fonksiyonu Tanımlama (Projenin Beyni)

AMS menüsünden Project > Global Functions kısmına girin. Burası, projedeki tüm sayfaların ortak kullanacağı kod havuzudur. Aşağıdaki fonksiyonu oraya yapıştırın:
Kod:
-- Genel Kurulum Fonksiyonu
function ProgramKur(DosyaAdi, Mesaj)
    -- Durum penceresini göster
    StatusDummy.Show(true, Mesaj .. " Kuruluyor...", "Lütfen bekleyin.");

-- Dosyayı çalıştır (Sıralı kurulum için true değeri önemlidir)
    File.Run("AutoPlay\\Docs\\" .. DosyaAdi, "/S", "", SW_SHOWNORMAL, true);

-- Durum penceresini kapat
    StatusDummy.Show(false);
end

2. Adım: Buton İçinden Fonksiyonu Çağırma

Artık butonların içine uzun kodlar yazmanıza gerek yok. Hazırladığın o mor butonun veya "Kur" butonunun On Click evresine sadece şunu yazman yeterli:
Kod:
-- Checkbox seçiliyse fonksiyonu çağır
if (CheckBox.GetChecked("CheckBox1")) then
    ProgramKur("winrar.exe", "WinRAR 7.0");
end

if (CheckBox.GetChecked("CheckBox2")) then
    ProgramKur("chrome.exe", "Google Chrome");
end

-- Bitiş bildirimi
Dialog.Message("Tamamlandı", "Seçilen programlar başarıyla kuruldu.", MB_OK, MB_ICONINFORMATION);

Neden Global Fonksiyon Kullanmalıyız?

1. Kod Kalabalığını Önler: Onlarca satır yerine tek satır (ProgramKur) kullanırsınız.
  2. Hata Ayıklama Kolaydır: Kurulum sisteminde bir değişiklik yapacağınızda (örneğin pencere rengini değiştirmek), 50 butonun içini değil, sadece Global Functions kısmındaki tek bir yeri değiştirmeniz yeterli olur.
  3. Hız Kazandırır: "Hızlı Dakikalar" konunda da bahsettiğimiz gibi, projeyi geliştirme sürenizi %70 oranında azaltır.

Son düzenleme:

uydudoktoru üyeleri İçin Usta İpucu

Dükkanda hızlıca farklı AIO'lar (örneğin "Güvenlik Paketleri" veya "Ofis Paketleri") hazırlaman gerekiyorsa, bu Global Function yapısını bir .txt dosyasına kaydet. Yeni bir projeye başladığında kopyalayıp yapıştırarak saniyeler içinde kurulum motorunu hazır hale getirirsin.

Geri
Yukarı