500W indüksiyon ısıtıcısı

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
Genellikle onlar büyük para yatırımlarının olmadan evde birlikte oynayabilir basit bir indüksiyon ısıtıcı tasarımı soran 4HV insanlara üzerine çalıştırmak için kullanılır. Kablosuz güç uygulamaları için Royer osilatör ile çok kapsamlı tecrübe elde ettik beri, “Mazzili flyback sürücüsünün” değiştirilmiş bir sürümü önerilir oldukça güçlü indüksiyon ısıtıcı için kullanılabilir. Ancak, fikri yakalamak için görünmüyordu, bu yüzden denemek ve kendi versiyonunu inşa etmeye karar verdi.

royer_ih.png

Ben flyback sürücüye göre yapılan birkaç değişiklik vardı:

  • Tabii ki, uygun bir 5-dönüş çalışma bobin flyback yerine
  • İki indüktörleri artık benim için çalışma bobini, standart bir prosedür dokunarak önlemek için kullanılan
  • Ellerindeki çünkü ben esas olarak IRFP150 MOSFET, yerine IRFP250 en kullanılan
  • Artan akım taşıma kapasitesi için paralel kapasitörler sürü tank kapasitans çok artırılması: eğer doğru hatırlıyorum ben 16x 0.27uF, 1ooV WIMA MKP kapasitörler kullanılır. Bu tank akımları 150a yaklaşan rağmen iyi çalışmaya devam ediyor!
  • Ben hantal ve pahalı soğutucular ihtiyacını ortadan kaldırarak, iş bobin ve MOSFET hem de soğutma suyu kullanılır. Ben ağır şimdi herhangi hobisi güç elektroniği için soğutma suyunun öneririz! Bu boruya bakır plakalar lehim biraz zor oldu, ama bir soba ve lehim bol miktarda kullanarak yaptı. Hiçbir elektrik yalıtım MOSFET için gerekli olduğundan drene zaten iş bobin elektriksel olarak bağlanan olduğu gibi bu devre, su soğutma büyük kullanır!








Devrenin güç çıkışı kolaylıkla küçük çelik, pirinç ve alüminyum parçaları eritebilir edememek beni eşitlemek şaşırttı. güç çıkışı esas akımın bir sürü de 30V daha (nedeniyle MOSFET değerlendirmesi) daha az sağlamak zorunda güç kaynağı, sınırlı gibiydi.
 
Son düzenleme:
merhabalar. bu devrenin frekansını hesaplayabilir misiniz?
f= 1/2pi kök l*c formülü kullanılıyor değil mi?
burada choke bobinlerin frekansa etkisi nasıl olur?
 
Geri
Yukarı