1000mf 50 v kullanYani iki kutupsuz kondansatör de 100nf...Asagidaki kutuplu deveri kaç.
1000mf 50 v kullanYani iki kutupsuz kondansatör de 100nf...Asagidaki kutuplu deveri kaç.
projenin mimarı kayseriden ADNAN COŞKUN hocam 10 yıldır kullanrım bu devreyiŞimdi atelyemden çıktım eve,,mutlu olarak zira sorunsuz çalıştı yeni güç kaynağım.. başka bir güç kaynağı devresi ( akım koruma devresi de mevcut ) ..Ben onu ekleyim sayfaya yapmak isteyenler yararlansın ..Oto ampülünü voltaj düşmeksizin yakıyor..Kısa devre ettim kısa devre koruma devresi de sorunsuz çalışıyor.. Marifet hızlı diyotta..Şemasında BA157 verieln diyor 150ns fakat benim Çinden bulduğum diyor 75ns de devreye giriyor.. Koruma süper..
TEK BEĞENMEDİĞİM tarafı çıkış transistorlerinin çok yakın olması..PCB yi yeniden düzenleyerek hazırlayacağım..
OTO AMPULUNUN YANAR HALİ..ALT RESİM KISA DEVRE ETME SONRASI YANAN KIRMIZI LED ..
hocam bu devre kaç amper verir birde tr sayısını arttırsak sıkıntı olurmu
hocam bu devre kaç amper verir birde tr sayısını arttırsak sıkıntı olurmu
Ayarlı mı? olacak sabit mi? Kontrol etmek için elektronik malzeme kullanmak zorundasınız. Ayını zamanda koruma devresi eklemek içim elektronik malzeme şartgerilim regülatörü olmadan güç kaynağını nasıl yapabilirim ?
Hocam tüm malzemeleri birebir kullandım şase kontrollerini ve malzeme sağlamlık kontrollerini yaptım ama her ne hikmettir 6 v çıkış verdi çalıştıramadım
Hocam 0.22r 5w direncin üzerindeki tr hangisi
0.22R direnç TR bağlı değil çektiği akımı algılamak için kullanılan bir direnç üzerine akım çektiğinde düşen gerilim esasına göre çalışır. 1R / 3W direnç 6 adet bağlayarak elde edebileceğiniz değer işinizi görecektir.Hocam 0.22r 5w direncin üzerindeki tr hangisi
7824 Fix bacağında 30 Volt olması lazım kontrol ediniz. LM 324 sağlam mı? kontrol ediniz güç transistörü bağlantısında sorun yok ise çalışması gerekiyor. Devre çalışan bir devre test edilmiştir.Hocam tüm malzemeleri birebir kullandım şase kontrollerini ve malzeme sağlamlık kontrollerini yaptım ama her ne hikmettir 6 v çıkış verdi çalıştıramadım
Devreyi simule etmenize gerek yok ki çalışan bir devre ve PCB hazır sadece devreyi yapıp çalıştırmanız gerekmektedir.Ayarlı olacak , proteus programı üzerinden yapıyorum sizin eklediğinizi yaptım fakat olmadı
Hocam bu devreyi yaptım amper ayarı yapıyor ama voltaj yapmıyor çıkış sürekli 0 potu çıkardığım an çıkış veriyor sebebi nedir