yardım ve destek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FX5
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

FX5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba
Bir tuşa basarak anlık dc voltajı örnek olarak verebileceğim, bu örnekleme devresi ve tutucuyu kendi içinde tutabilecek, ihtiyaç halinde o voltajı kullanabileceğim pratik bir devre arıyorum. Bu örnek voltajı ancak (başlat) tuşuna basarak yeni bir değer tanımladığımda değişmelidir.
Kastettiğim voltaj miktarı sıfırdan maksimum 24 direkt volta kadardır, bu daha da düşük olabilir ve gerekirse tüketicideki tüketim akımı birkaç miliamperdir.

Tercihen bir analog devre, bir mikrodenetleyici değil

Kusura bakmayın Google tercümanla çevirdim

Merhaba, anlattığınız devre için uygun bir çözüm örnekleme ve tutma (sample and hold) devresi olabilir. Bu tür devreler, giriş voltajını belirli bir anda örnekler ve bu değeri bir kondansatör üzerinde tutarak sabitler. Voltaj, siz "başlat" tuşuna basana kadar aynı kalır ve yalnızca yeni bir örnek alındığında güncellenir.
Analog Anahtar CD4066 veya CD4016. Tuşa basıldığında voltajı örneklemek için kullanabilirsiniz. Anahtar kapandığında kondansatör giriş voltajını örnekler.
Op-amp TL081 veya LM358. Voltajı tamponlayarak, kondansatörün şarj olduğu voltajı stabil tutabilirsiniz. Bu, tutulan voltajın doğru bir şekilde çıkışa aktarılmasını sağlar.
Kondansatör örneğin, 100nF-1µF. Bu kondansatör, örneklenen voltajı tutar. Değeri, voltajın ne kadar süreyle doğru tutulması gerektiğine göre seçilir.
Dirençler ve Pasif Elemanlar
Devre Çalışma Prensibi:
Başlat Tuşu: "Başlat" tuşuna basıldığında, analog anahtar tetiklenir ve giriş voltajı kondansatöre yüklenir. Kondansatör giriş voltajını tutar ve op-amp üzerinden çıkışa aktarır. Voltaj, kondansatör üzerinde tutulduğu sürece sabit kalır. "Başlat" tuşuna tekrar basıldığında, yeni bir giriş voltajı örneklenir ve kondansatör tekrar şarj edilir, bu da çıkış voltajını değiştirir.
devreniz mikrodenetleyiciye ihtiyaç duymadan analog bir şekilde çalışabilir ve sıfırdan 24V'a kadar olan voltajları güvenilir bir şekilde örnekleyip tutabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: FX5
Geri
Yukarı