Xenforo'da sayfalarınızda adsense reklamlarını nasıl göstereceğiz diye soracak olursanız cevabı aşağıdaki anlatımda. İlk anlatacağım konu Xenforo'da ilk mesajda reklam gösterimi olacak, ikinci anlatım ise bir konu birden çok sayfası var ise bu reklam gösterimini tüm sayfalara uygulamak olucak. Kısacası tüm konuların bütün sayfalarında ilk mesajda reklam olucak. Pek kısa olmadı galiba.
Yönetim paneline giriyoruz ve görünüm kısmından kullandığımız temanın şablonlarını açıyoruz. Şablonlar arasından "ad_message_body" içerisine aşağıdaki kodu ekliyoruz, artık ilk mesajda reklam görünecek.
Şimdi bu işlemi her sayfada yapmak isterseniz hangi kodu ekleyeceğiz derseniz aşağıdaki kodu eklemeniz yeterli olucaktır.
Reklamları sağ veya sol tarafa yanaştırmak isterseniz aşağıdaki örnek gibi yapabilirsiniz.
Yönetim paneline giriyoruz ve görünüm kısmından kullandığımız temanın şablonlarını açıyoruz. Şablonlar arasından "ad_message_body" içerisine aşağıdaki kodu ekliyoruz, artık ilk mesajda reklam görünecek.
Kod:
<xen:if is="{$post.position} == 0">
Adsense Kodunuz
</xen:if>
Kod:
<xen:if is="{$post.position} % {$xenOptions.messagesPerPage} == 0">
Adsense Kodunuz
</xen:if>
Kod:
<div style="float: right">
<xen:if is="{$post.position} % {$xenOptions.messagesPerPage} == 0">
Adsense Kodunuz