Web Sitesi Sayfalarının Hazırlanması

uydudoktoru

Tanınmış Üye
Yönetici
Yönetici
Web sitesi hazırlamak istiyorsunuz ve ne yapacağınızı, nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Sitemizdeki yazıları okuyarak ihtiyaç duyduğunuz bilgileri edinip kendi kendinize web sitenizi hazırlayabilirsiniz. Burda edineceğiniz bilgiler ile siz de bir web sitesi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca webmaster olma yolunda adım atmış
olursunuz. Sitenizin sayfalarını hazırlarken aşağıdaki adımlara dikkat etmelisiniz:
- Konu tespiti ve içerik
İlk olarak sitenizin konusuna ve içeriğine karar vermeniz gerekir. Eğer arama motorlarından ziyaretçi almak istiyorsanız ele aldığınız konuda detaya inin. Mesela hayvanlar yerine sürüngenler veya kuşlar hakkında, hatta kartallar, kertekeleler gibi daha alt kategorilerde konuları seçmeye özen gösterin ve bu alt konuda en iyi
olmaya çalışın. Konunuza karar verdikten sonra hangi içerikleri yayınlayacağınıza karar verin ve bu içerikleri oluşturun. Eğer içeriğiniz fazla ise sitenizin hazır olması için ihtiyaç duyacağınız minimum içeriklerinizi tespit
edin. Bu içeriklerinizi gruplandırın ve ziyaretçilerinizin bu içerikleriniz arasında nasıl geçişler yapacağını düşünün. Sitenizin içeriğini hazırlayıp bunları gruplamak ve bu bilgiler arasında geçişleri önceden hazırlamak web sitenizin hazırlanması aşamasında işinizi çok kolaylaştıracaktır.
- Tasarım
Daha sonra içeriğinizin nasıl görüntüleneceğine dair bir tasarıma ihtiyacınız olacak. Eğer kafanızdan, kimsede olmayan özgün bir tasarım geçiyorsa bu işi öğrenmek veya profosyonel destek almanız gerekir. Bunun yanında Internet üzerinde hazır web sitesi şablonları da bulabilirsiniz. Daha önceden hazırlanmış bu şablonları kullanarak içeriğinizi bu tasarımlar ile uygulayabilir ve bu şablon tasarımlar üzerinde bazı değişiklikler yaparak web sitenizi hazırlayabilirsiniz. Genellikle bu şablonlar web sitesi tasarımı konusunda uzman kişiler tarafından daha önceden hazırlanmış web sitesi örnekleridir. Tasarım şablonunu seçtikten sonra üzerinde ne gibi değişikler yapmak istediğinizi düşünün.
Şablon bulabileceğiniz siteler:
http://www.oswd.org
http://www.openwebdesign.org
http://www.freelayouts.com
Download free CSS templates - Free CSS Templates
Open Design Community - Download Free Web Design Templates - OpenDesigns.org
Web siteniz için tespit ettiğiniz sayfaları oluşturmak, sayfalarınızın tasarımını yapmak, eğer önceden bir şablon beğendiyseniz bu tasarım üzerinde değişikler yapmak, sayfalarınıza resim, fotograf, müzik veya önceden tespit ettiğiniz içerikleri eklemek istiyorsanız bir html düzenleyiciye (html editör) ihtiyacınız var demektir. Web sitesi hazırlamak için kullanılan birkaç editöre değinelim:
Dreamweaver(DW):
Adobe firmasının ürettiği HTML Editörüdür. Adobe firmasının diğer ürünleri ile de uyumlu çalışması, WYSIWYG (What you see is what you get = Ne görürsen onu elde edersin) prensibi ile çalışan kullanımı kolay yapısı ile en fazla tercih edilen HTML Editörlerinden biridir. Bu editör hakkında Dreamweaver Sayfasi | Ana sayfa adresinden Türkçe içerikli olarak daha detaylı bilgiye ulaşılabilir. Bu ürünün son sürümünü ve bu sürüm hakkında detaylı bilgi almak için what is Dreamweaver | Adobe Dreamweaver CS5 adresini kullanabilirsiniz.

Faydalı olabilecek linkler:
Adobe Design Center - CS3 Adobe Video Workshop : Videolu dersler.
Dreamweaver'a Giriş - Dreamweaver Sayfasi : Dreamweaver'a giriş dersi.
---Web Dersleri--- Photoshop icin iyi bir basvuru kaynagi : Dreamweaver'da dite tanımlama.
http://www.macromediaturk.com/upload/dersler/dreamweaver/sitetanimi/MMTU... : Videoda Dreamweaver dersi, Türkçe.
Microsoft FrontPage (FP):
Microsoft Office ile birlikte gelen FrontPage en yaygın HTML Editörlerinden biridir. Kullanımının kolay olması ile bilinir. FrontPage - Eğitim - Microsoft Office adresinde Frontpage kullanımı ile ilgili bazı derslere erişilebilir.
Amaya:
www ve daha birçok teknolojinin de standartlarını belirleyen w3c konsorsiyonunun çıkarttığı WYSIWYG (What you see is what you get = Ne görürsen onu elde edersin) prensibi ile çalışan HTML editörüdür. Linux, Windows ve Mac gibi ayrı işletim sistemlerinde çalıştırabilirsiniz. Amaya Home Page adresinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Yukarıda verdiğim linklerden birinden indireceğiniz şablonu size en uygun editörde amacına, yapmak istediklerinize uygun şekilde düzenleyip web sitenizi hazırlayabilirsiniz.
 
Geri
Yukarı