vBulletin 3 Den 4 Serisine Upgrade Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir ?
Adım 1
Vbulletin 4 içi Barındıgınız Server İstenilen Özellikleri Destekliyormu Emin Olun Hostunuzla İleşime Geçin
vBulletin 4 Kurulumu İçin Server İçin Bazı Özellikle İstenmemektedir Eger Bu İstenilenler Sizde Bulunmuyorsa Lütfen vBulletin 4 Kurmaya Kalmayın Upgrade Yapmayın !
Minimum
Mutlaka Ve Mutlaka Uprgade Öncesi Yedek Alınmalıdır Kurulum Sonrası Olabilecek Bütün Sorunları Böylelikle Telafi Edebilirsiniz Başınız Ağrımaz Ve Yedeginizi Full backup Almanız Tavsiyemdir.
Adım 3
Artık
Çalıştırarak upgrade Aşamasına Geçebilirsiniz.
Eğer Bilmiyorsanız Aşagıdaki Konuyu İnceleyiniz.
vBulletin upgrade Videolu Anlatım Eki Görüntüle vBulletin Upgrade eTiKeT™.zip
Adım 4
Şİmdi Olabilecek Hataların önüne Geçmek İçin Forumunuzda Kurulu Olan Eklentileri Devre Dışı Bırakıyoruz Benim Tavsiyem Size Bütün Eklentileri Kaldırmanız Olacaktır Ancak Bunu Yapamıyorsanız
Ftp >>forum >>includes >> config.php Dosyasını Açın ve Hemen 2. Satıra Ekleyin
Örnek:
Adım 5
Şimdi install/ugrade.php Çalıştırarak Başlayabilirsiniz
Adım 6
Upgrade Sorunsuz Bitti İse Forumun Sorunsuz Çalışıp Çalışmadıgına Bakın
Eger Sorun Yok İse config.php Ekledigini Kodu Kaldırabilirsiniz Ancak Bazı DB Hataları Alabilrsiniz buda Gayet Dogal Olacaktır O Eklentilerle.
Adım 7
Umarımki Sorunsuz Bir Geçiş Olmuştur Eger Cıkan Sorunları Çözemezseniz Demekki Yedeği geri Yüklemenin Tam Zamanıdır Aldıgınız Yedegi Hostunuzla İleşime Geçerek Yeri Yüklettirebilirsiniz.
Merhaba
Çoğunun Heyecanla Bekledigi vBulletin 4 Sonunda Yayınlandı Ve Kullanıma Sunuldu Bir Çogunuzda Bunu Kurmak İçin Heyecan İçerisindesiniz Biliyorum Ancak Benim Size Tavsiyem Kararlı Sürümü Çıkmadan vbulletin 4 Upgrade Yapmamanız Olacaktır Yok İllaha Yapacagım Diyorsanız Lütfen Aşagıdaki Yolları Takip Edin.
ÖNEMLİ NOT: Bu işlemi yapmadan önce YEDEK ALMAYI UNUTMAYIN !..Çoğunun Heyecanla Bekledigi vBulletin 4 Sonunda Yayınlandı Ve Kullanıma Sunuldu Bir Çogunuzda Bunu Kurmak İçin Heyecan İçerisindesiniz Biliyorum Ancak Benim Size Tavsiyem Kararlı Sürümü Çıkmadan vbulletin 4 Upgrade Yapmamanız Olacaktır Yok İllaha Yapacagım Diyorsanız Lütfen Aşagıdaki Yolları Takip Edin.
Adım 1
Vbulletin 4 içi Barındıgınız Server İstenilen Özellikleri Destekliyormu Emin Olun Hostunuzla İleşime Geçin
vBulletin 4 Kurulumu İçin Server İçin Bazı Özellikle İstenmemektedir Eger Bu İstenilenler Sizde Bulunmuyorsa Lütfen vBulletin 4 Kurmaya Kalmayın Upgrade Yapmayın !
Minimum
PHP: 5.2.0
MySQL: 4.1.0
Tavsiye Edilen MySQL: 4.1.0
PHP: 5.2.6 or newer
MySQL: 5.0.19 or newer
Adım 2MySQL: 5.0.19 or newer
Mutlaka Ve Mutlaka Uprgade Öncesi Yedek Alınmalıdır Kurulum Sonrası Olabilecek Bütün Sorunları Böylelikle Telafi Edebilirsiniz Başınız Ağrımaz Ve Yedeginizi Full backup Almanız Tavsiyemdir.
Adım 3
Artık
Kod:
siten.com/install/upgrade.php
Eğer Bilmiyorsanız Aşagıdaki Konuyu İnceleyiniz.
vBulletin upgrade Videolu Anlatım Eki Görüntüle vBulletin Upgrade eTiKeT™.zip
Adım 4
Şİmdi Olabilecek Hataların önüne Geçmek İçin Forumunuzda Kurulu Olan Eklentileri Devre Dışı Bırakıyoruz Benim Tavsiyem Size Bütün Eklentileri Kaldırmanız Olacaktır Ancak Bunu Yapamıyorsanız
Ftp >>forum >>includes >> config.php Dosyasını Açın ve Hemen 2. Satıra Ekleyin
PHP:
[LEFT]define('DISABLE_HOOKS', true);
[/LEFT]
Örnek:
PHP:
[LEFT]<?php
define('DISABLE_HOOKS', true);
[/LEFT]
Adım 5
Şimdi install/ugrade.php Çalıştırarak Başlayabilirsiniz
Adım 6
Upgrade Sorunsuz Bitti İse Forumun Sorunsuz Çalışıp Çalışmadıgına Bakın
Eger Sorun Yok İse config.php Ekledigini Kodu Kaldırabilirsiniz Ancak Bazı DB Hataları Alabilrsiniz buda Gayet Dogal Olacaktır O Eklentilerle.
Adım 7
Umarımki Sorunsuz Bir Geçiş Olmuştur Eger Cıkan Sorunları Çözemezseniz Demekki Yedeği geri Yüklemenin Tam Zamanıdır Aldıgınız Yedegi Hostunuzla İleşime Geçerek Yeri Yüklettirebilirsiniz.