USB Reset

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yemzet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yemzet

Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba
Birkaç hafta önce wodex wx1010i usb bir cihaz aldım. Cihazı ilk aldığımda 500 GB lık USB Harddiskimi takıp, içerisindeki müzikleri dinleyip resimleri izleyebiliyordum. Herhangi bir kanalı kayıt ederkende mpeg olarak kayıt ediyordu. Fakat uydudan güncelleme yaptıktan sonra USB Harddiski taktıgımda cihaz devamlı kendini kapatıp açmaya başladı. Bir nevi durmadan kendini resetliyor. USB Flash bellek normal çalışıyor ama sadece Harddiskte bunu yapıyor. Hardiskin elektriğini kesiyor gibi geldi bana. Flash belleğe de kayıt yaparken DVR olarak kayıt etmeye başladı.

Bu konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

cihazın üzerindeki yazılım plaforum2 yazılımıydı ve mpeg kayıtları destekliyorudu ayrıca daha çok flash bellek ve harddısk tanıyordu uydudan güncelleme sisteminde bulunan yazılım ise platforum 1 yazılımı ve buyazılım tabanı olarak daha sağlam yani beta değil fakat mpeg desteği yok zaten p2 yazılım mpeg desteği için yapılan bir yazılım yanlız yazılım beta olduğundan uydudan veremiyoruz.uydudan güncelleme yaptırdıgınız için yazılım platforum1 donmüş olduğundan yukarda bahsettikleriniz ortaya çıkmıştır bu durumda p2 yazılımı yüklemeniz gerekiyor.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum.
Peki platform 2 yazılımını usb bellek ile bilgisayara bağlamadan tekrar geri yüklemem mümkün mü ?

Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum.
Peki platform 2 yazılımını usb bellek ile bilgisayara bağlamadan tekrar geri yüklemem mümkün mü ?
aslında sorun yaratabiliyor fakat yazılımı uydudan son versıyon olarak yüklediğinizden sorun çıkmayacaktır.güncelleme yapabilirsiniz eğer güncelleme sırasında herhangi bir sorun oluşursa cihaz ekranında ash yazacaktır.cihaz yazılım hatası verdi anlamına geliyor bu durumda aynı yazılımı pc den yüklemeniz gerekiyor.

Kadere kırkbeş deyip deneyeceğim artık.
wodex wx1010İ Usb Via2.6_Platform2_04.03.2010_USB_Yazilimi
diye bir link vermişsiniz burdan dosyayı indirip flash bellek ile yüklemeyi deneyeceğim. eğer yapamazsam evdekiler 2 gün tv siz kalacak :)
hayatımda ilk defa uydu kullanıyorum. Bilgisayardan nasıl güncelleme yapmam gerektiğinide bilmiyorum ama tahmin ediyorum ki bir com kablo ve yazılım yükleme programı ile bunuda aşabilirim.

Denedim ve sonuç: Uydu alıcının ekranında on yazıyor, ekran simsiyah ama hiç bir hareket yok. sanırım sabal aldıgım yere götürmem gerekecek yada com kablo bulup kendim deneyeceğim

on yazıyorsa biraz beklemeni lazım yada cihazı kapat yeniden açıp bekleyiniz yazılım dönüşümü oldugundan 45 sn bekletecektir

Kadere kırkbeş deyip deneyeceğim artık.
wodex wx1010İ Usb Via2.6_Platform2_04.03.2010_USB_Yazilimi
diye bir link vermişsiniz burdan dosyayı indirip flash bellek ile yüklemeyi deneyeceğim. eğer yapamazsam evdekiler 2 gün tv siz kalacak :)
hayatımda ilk defa uydu kullanıyorum. Bilgisayardan nasıl güncelleme yapmam gerektiğinide bilmiyorum ama tahmin ediyorum ki bir com kablo ve yazılım yükleme programı ile bunuda aşabilirim.

standart bir rs232 kablo ile yapabilirsiniz programların nasıl yükleneceği videolu olarak anlatılmıştır videoları ızleyerek yapabilirsiniz.yada en yakın bir servise gidiniz yada bayinize gidiniz onlar sizlere yardımcı olacaklardır.

kablo temin ettikten sonra gerekli bilgi paylaşımı yaparız arkadaşım önemli olan bir seyler öğrenmeniz.bilgi paylaşmamız.

sizden son bir ricam yükleme programının linkini de verebilriseniz sevinirim, yarın işten erken çıkıp yüklemem lazım dosyayı, akşam dersaneye gideceğim, yoksa evdekiler akşam 11 e kadar bei beklemek zorunda kalacak :)

sizden son bir ricam yükleme programının linkini de verebilriseniz sevinirim, yarın işten erken çıkıp yüklemem lazım dosyayı, akşam dersaneye gideceğim, yoksa evdekiler akşam 11 e kadar bei beklemek zorunda kalacak :)

http://www.uydudoktoru.com/wodex-wx1010i-usb/150-wodex-wx1010i-usb-yukleyici-ve-editorleri.html

zip.gif
EROMUPGRADE(29E).zip

Teşekkürler

Az önce kabloyu alıp koştura koştura eve geldim, p2 yi yeniden yükledim, güncel kanal listesinide yükledim( bir kaç kanal yok, sanırım listenin yeniden gözden geçirilmesi lazım)

ve sonuççç; Teşekkürler Uydu Doktoru, Teşekkürler GüçlüSat. Sorun yok, Problem Yok. Cİhaz kendine geldi ve benim arzu ettiğim ayarlarda çalışıyor.

ilk gözüme çarpan TÜrk Ç kanalı ile OKU TV nin sinyal yok diye uyarı verişi oldu, normalde onları izleyebiliyordum.
Aklıma şöyle birşey gelmedi de değil; yududan güncelleme yapıp güncel kanal listesini alıp daha sonra bu listeyi uydudan bilgisayar yükleyip, daha sonra tekrar p2 yükleyip, p1 den aldıgım uydu listesini yükleyeyim diye düşündüm :)

Geri
Yukarı