sinyal kaybolma sorunu

iratalay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Prozeg usb cihazımda, akşam eve gelip uyduyu ilk açtığımda ya da uzun süre aynı kanalı izledikten sonra başka kanala geçtiğimde sinyal kaybı yaşıyorum. Sorunu çözmek için yerimden kalkıp anten kablosunun cihaza bağlandığı bölgeye elimle kabloyu hareket ettirmem yeterli oluyor.

Kabloda temassızlık olma ihtimaline karşın 2 defa kablonun jackını açıp yeniden bağladım, değişik versiyonlarda yazılım yükledim ama sorunum halen devam ediyor.

Cihaz içinde tunerde bir temassızlık ya da oksitlenme olabilir mi? Böyle bir sorunla karşılaşan, çözen ya da fikri olan (özellikle güclüsat ve ibrahim yazıcı ustalarım) var mıdır?

Bahsettiğiniz olay ancak bir oksitlenme yada soğuk lehimden kaynaklanır zaten yapılması gerekenleri yapmışsınız.

Sorun halen devam ediyor, her seferinde yerimden kalkmak zor ve can sıkıcı oluyor, cihazın içini açıp nereyi kontrol etmem gerekli.

Tuner içini kontrol etmek gerekir ki eğer sorun görünmüyorsa tunerde değişmek gerekebilir fakat lnb yada dayzeg ile ilgili bir sorunda yaşayabilirsiniz.kontrol etmeniz lazım

Arkadaşın canaklarında da denedim fakat aynı sorunu orada da yaşadık. Yani çanak veya lnb ile ilgili değil.

Bu sorunun bir kaç nedeni olabilir en başta tuner hatta 22khz tam basmıyorsa yıne aynı sorunu yapar daha farklı yerlerden yaparmı olabilir ama o durumlarda merkez teknik servise gönderip daha detaylı kontrol ettirmeniz gerekir ama öncelikle bir tuenr denenmesi gerekir yada oksit olabilir soguk lehim olabilir.bunların denenmesi gerekir.

Prozeg usb cihazımda, akşam eve gelip uyduyu ilk açtığımda ya da uzun süre aynı kanalı izledikten sonra başka kanala geçtiğimde sinyal kaybı yaşıyorum. Sorunu çözmek için yerimden kalkıp anten kablosunun cihaza bağlandığı bölgeye elimle kabloyu hareket ettirmem yeterli oluyor.

Kabloda temassızlık olma ihtimaline karşın 2 defa kablonun jackını açıp yeniden bağladım, değişik versiyonlarda yazılım yükledim ama sorunum halen devam ediyor.

Cihaz içinde tunerde bir temassızlık ya da oksitlenme olabilir mi? Böyle bir sorunla karşılaşan, çözen ya da fikri olan (özellikle güclüsat ve ibrahim yazıcı ustalarım) var mıdır?

arkadaşım anlatılan arıza tunerin ayak bağlantılarındaki soğuk lehim veyada bir temassızlıktan kaynaklanmaktadır tunerin ayakları lehimlendiği zaman sorun ortadan kalkacaktır kolay gelsin

ilginiz için teşekkürler, haftasonu vakit bulabilir isem cihazın içini açmayı deneyeceğim.

---------- Sonra gönderilen 24-03-2010 Saat 17:05 ---------- İlk önce gönderilen 19-03-2010 Saat 12:03 ----------

tunerden dışarı çıkan ve kabloyu soktuğumuz vidalı yuvayı kasaya sabitleyen somunları iyice sıkınca konu çözüldü.

Tuner ile kablonun tam bağlantıda olmamasından kaynaklanıyor imiş.

İlgilenenlere teşekkürler

Geri
Yukarı