Seeder (Gönderen) Olmak İçin Bağlanabilirlik Sorunlarını Çözme

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
Port nedir ?

Bilgisayarla dış aygıtlar arasındaki kablo ile iletişimi sağlayan veri kanallarına port adı verilir. Portlar, seri (COM) ve paralel (LPT) olmak üzere iki temel kısımda incelenir. SCSI, USB, PCMCIA gibi aynı anda birden fazla dış aygıtın bilgisayara bağlanabilmesine olanak tanıyan portlar bulunmaktadır. Ayrıca bir diğer anlami; PC nin,ağdan ulaşıldığında gelen mesajları depolamasi için bellek üzerinde bıraktığı ama network dilinde rakamlarla(0-65535) ifade edilen alana verilen isimdir.Rat Kullanabilmemiz içinde porta ihtiyacımız var.

Merhaba arkadaşlar bilindiği üzere seeder olabilmeniz için modeminizde - kullandığınız işletim sisteminin firewall (güvenlik duvarında) ve kullandığınız antivirüs programının firewall 'ın da belli portları açmalısınız.

Bu işlemler çok kolay arkadaşlar lütfen gözünüzde büyütmeyin , Yazdıklarımı sırasıyla takip etmeniz yeterli olacaktır.Ben windows 7 işletim sistemi ve uTorrent programını kullanıyorum.

Öncelikle uTorrent programını açın >> Programı açtıktan sonra kısayol ayarlarından ctrl g yaparak direk utorrent test ve kurulum kısmına geçebiliriz veya üstten seçenekler kurulum rehberi diyerek istediğimiz sayfaya gidebiliriz.

1055 x 646

Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere utorrent programı 30056 portunu kullanmaktadır.İşte bizde bu portu açıcaz.

Tabi portumuz açıkmı kapalımı kontrol etmek gerekiyor onuda nerden yapacağınızı resimde belirttim ;

998 x 602

Önce İp mizi sabitlememiz gerekmektedir.

Başlata Tıklayın >> Daha Sonra Cmd >> Komut İstemcisini Çalıştırdım >> Komut Satırına ipconfig /all komutuyla şuanki ip durumumu görüntüledim.

Sonra yerel ipmi sabitledim.
Yerel ağ bağlantıları >> ipv4 ayarları >> aşağıdaki gibi yaptım

En Son Modeme Geçtim ve NAT Kısmından Portumu Açtım

1366 x 768

Modem Kısmı Tamam Şimdi Sıra İşletim Sisteminde >> Sırasıyla

Denetim Masası >> Sistem ve Güvenlik >> Windows Güvenlik Duvarı >> Soldan >> Bir Programın yada özelliğin windows güvenlik duvarını aşmasına izin ver

869 x 590

Dedikten Sonra İzin Verilen Programlar Listesine uTorrent 'i ekledim.

870 x 595

Son düzenleme:
Geri
Yukarı