Rar ve Zıp uzantılı dosya,birleştirme,bölme,şifreleme

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
birleştirme

Rar ve Zıp uzantılı dosyaları birleştirme(resimli anlatım)

Büyük boyutlu proğram ve dökümanlar(part)yani parçalara bölünmüş halde serverler'a download edilir.Bazı upload siteleri sadece belli bir boyutta dosya upload etme sınırlaması koymuştur.dosyamızı sitenin upload sınırını belirlemiş olduğu boyutlarda bölüp yükleyebiliriz ancak.

Biz bu anlatımda parçalar halinde gelen bir dosyayı nasıl birleştirmeyi anlatacağız.Rar uzantılı sıkıştırma dosyasına çift tıklayarak açıyoruz. İçindeki parçalı halde bulunan tüm dosyaları mause ile seçerek boş bir klasör açarak taşıyoruz.

34238651.gif

002q.gif

Üstteki resimde parçalı dosyalarımızı yeni bir klasör açıp,bu klasörün için e taşıdık.

Bir sonraki adımda ise bu klasörün içindeki parçalı dosyaların en ilk;yani birinci part'ına maus ile sağtıklayıp,buraya çıkar diyoruz..
003n.gif

Sadece bir kaç saniyede dosyalarımız birleştirilmiş oldu.[Alt resim]
004i.gif

---------- Sonra gönderilen Saat 23:54 ---------- İlk önce gönderilen Saat 23:54 ----------

BÖLME

Arkadaşlar winrar proğramı ile dosya bölme işlemi nasıl yapılır,sade ve anlaşılır olması için elimden gelen gayreti sarfettim,umarım bilmeyen arkadaşlar için yararlı olur.İlk önce bu bölme işini yapabilmeniz için winrar proğramının bilgisayarınızda kurulu olması gerekir.

Alt resimde görüldüğü gibi bir dosya var ve biz bu dosyayı iki parçaya bölelim.
Bölünecek dosyamızın evvela boyutu ne kadarmış bakalım.Bu dosyamızın üzerine sağ tıklayıp,en altta özellikler seçeneğinden boyutunun ne kadar olduğunu görüyuruz

b003su5.png

Dosya üzerine sağ tıkladık.Özellikler seçeneğine inip dosyamızın toplam boyutunun 6.774.784 olduğunu görüyoruz yükleyeceğimiz server için iki parçaya bölümek kafidir.
b004nb1.png

Böleceğimiz dosya üzerine sağ tıklıyoruz,resimdede görüldüğü gibi "add to archive(arşive ekle)"seçeneğine tıklıyoruz.
b1hm7.png

Karşımıza alt resimdeki gibi bir sayfa geliyor,burada hatırlarsak bu dosyamızı iki adet parçaya bölme kararı vermiştik.Dosyamızın boyutu ne kadardı? 6.774.784 bayt idi.İkiye bölünce ben kafadan bu bölme işlemini yaptım anlatım doğru olsun diye=3.400.000 ediyor.bir nolu ok yönündeki bölüme sizde boyut girebilirsiniz.Daha sonra masa üstüne yeni bir klasör açın,bu böleceğiniz dosyaları içine atacaksınız.Bu ikisini yaptıktan sonra browse yazan butona tıklayınca bölünecek dosyaları nereye kaydedeceksiniz onu soracak,masa üzerine hatırlayın açmış olduğunuz boş yeni klasörü bulup üzerine bir defa tıklayıp,tekrar bölümleme sayfasına dönecek ve en altta(3 nolu ok yönü)tamamı tıklayınca, dosyamız---

b005no5.png

bölünme işlemine başlayacaktır(alttaki resimde görüldüğü gibi
b007zz3.png

Sonunda bölünme bitti.alttaki resimde görüldüğü gibi dosyamızı hatasız bir şekilde iki adet parçaya bölmüş olduk.

005z.gif

ŞİFRELEME

Winrar Programı ile Dosya Şifreleme

Winrar proğramı ile bilgisayarınızdaki dosyaların başka kullanıcılar tarafından açılmasını istemiyorsanız,çok kısa bir sürede şifreleyebilirsiniz.Bunun için bilgisayarınızda winrar veya winzip proğramlarından birinin kurulu olması lazım.Anlatım,şifreleme yolu aynıdır.

rer1.gif

rer002.gif

rer005.gif

rer004.gif

rer006.gif

w008.gif

Geri
Yukarı