Pnp Kağıdı

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
  • Baskı Devre Üretimi İçin Ütü Metoduna Alternatif Kuru Film Pozlama Metodu

    1. Fotoğraf kağıdı iki ince koruyucu tabaka arasına koyulmuştur. Bir bant yardımıyla bu tabakalardan biri çıkartılır.
    1. Temizlenmiş bakır plakete soyulan yüz tarafı yapıştırılır. Bu esnada film ve bakır plaketin arasında hava kabarcığı kalmamasına dikkat edilir.
    1. Çok sıcak olmayan bir laminasyon cihazı veya sabit ısıda ütü ile filmi plakete yapıştırma işlemi gerçekleştirilir.
    1. Pcb için şeffaf film veya renksiz asetat üzerine alınmış yüksek çözünürlüklü çıktı alınır. Film negatif olduğundan çıktı renkleri ters çevrilerek alınmalıdır.
    1. Plaket, film ve asetatı iki cam arasına kaymaması için sıkıştırdıktan sonra, UV floresan veya led; bunların bulunamaması durumunda tasarruflu ampulle pozlama işlemi gerçekleştirilir. ( Ultraviyole kaynakla 2-3 dakika, beyaz ışık kaynağıyla 20-25 dakika yollar belirginleşinceye kadar pozlanması tavsiye edilir.)
    1. Pozlama işlemi bittikten sonra filmin diğer yüzündeki koruyucu tabaka sökülüp geliştirici çözeltiye atılır.(1 gram geliştirici:100 gram su oranı)(Geliştirici: Saf Sodyum Karbonat)
    1. Seçiminize göre asit çözeltisine atılır. Ütü metodunda olduğu gibi erimesi istenen yerler eriyinceye kadar bekletilir.

    Film işlemi ile en ideal süreler belirlenerek 4mil yol/ 4mil boşluk (0.01mm/0.01mm) hassasiyete ulaşılabilir.

    Hatırlatmalar:
    UV ışık sağlığa zararlıdır. Pozlama esnasında UV kaynak kullanılıyorsa gerekli önlemler alınmalıdır.


    Film karanlık ortamda açılmalı ve işleme sokulmalıdır(Kaynak olarak sadece güçlü olmayan kırmızı ışık kullanılabilir). Işık alması durumunda filmin özelliği azalabilir. Saklama işlemi karanlık ortamda yapılmalıdır.
 
Geri
Yukarı