4 kişi için malzemeler:600 ml. krema
200 ml. süt½ paket et bulyon, 500ml suda 10 dk kaynayacak
150 gr. pesto sos
100 gr. parmesan peyniri
1 paket fusulli makarna
8 adet çeri domates, 4’e kesilecek
Tuz
Karabiber
1. Büyük bir tencereye su doldurup kaynatın. Küçük bir tencereye 600 gr krema ve 200 gr. sütü küçük bir tencereye koyun. Krema ve sütün olduğu tencereyi büyük tencerenin üzerine suya değmeyecek şekilde oturtun ve 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Küçük tencerede karışım üstüne çıkan yağları alın. Kaynama esnasında karıştırmanıza gerek yoktur.
2. Eğer hazır pesto sosu kullanmayacaksanız, 1 demet taze fesleğeni tüm olarak, zeytinyağı ve bir diş sarmısak, bir avuç parmesan, tuz ve karabiber ekleyerek blendırdan çekiniz. Pesto sosunuz hazır.
3. Bir tencereye krema sos ve pesto sosunu koyarak karıştırın. Et suyunu da ekleyerek kaynayıncaya ısıtın.
4. Ayrı bir tencerede 2 litre su kaynatın ve tuz ilave edin. Makarnayı, paketinde yazan süre kadar haşlayın ve sonra süzün. Kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin.
5. Hazırlanmış sıcak sosa, süzülmüş sıcak makarnayı ilave edip sosu biraz çektirin. parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Çeri domatesler ekleyerek servis yapın.
Tarifler: Giuseppe Pressani
Son düzenleyen: Moderatör: