PİC PROĞRAMLAYICI İÇİN YARDIM İSTİYORUM

bilgin. 055

Moderator
Merhaba; çok fazla araştırma yapamadım ancak ufak çaplı araştırma yaptığımda pic proğramlayıcılar üzerine bir sürü kit var. Haliyle pic entegreler vs. de derken astarını aşıyor. Piyasada bir sürü proğramlayıcı var fakat hangisi daha kullanımı kolaydır yada hangisi garanti iş görür bilmiyorum. Usb eprom kiti sanırım herkes bilir, ürün yorumlarını okuduğumda birçok kişi muzdarip bir o kadar kişide memnun. Pickit2-3- serilerine baktım fiyat bakımında gerçekten uçuk şuanda. Sizlerden ricam; kullandığınız kitler varmı, daha makul bir fiyat yada yeni bir başlangıç olarak varsa neler yada hangi kiti tercih etmeliyim bilmiyorum. Bu konuda sizlerden destek ve yardım istiyorum. Beni bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler...

Merhaba; çok fazla araştırma yapamadım ancak ufak çaplı araştırma yaptığımda pic proğramlayıcılar üzerine bir sürü kit var. Haliyle pic entegreler vs. de derken astarını aşıyor. Piyasada bir sürü proğramlayıcı var fakat hangisi daha kullanımı kolaydır yada hangisi garanti iş görür bilmiyorum. Usb eprom kiti sanırım herkes bilir, ürün yorumlarını okuduğumda birçok kişi muzdarip bir o kadar kişide memnun. Pickit2-3- serilerine baktım fiyat bakımında gerçekten uçuk şuanda. Sizlerden ricam; kullandığınız kitler varmı, daha makul bir fiyat yada yeni bir başlangıç olarak varsa neler yada hangi kiti tercih etmeliyim bilmiyorum. Bu konuda sizlerden destek ve yardım istiyorum. Beni bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler...
Basit pic entegre üzerinde program yapacak ise kendin yap kullan derim. Bende 3 adet profesyonel programmer olmasına rağmen bazen kendi yaptıklarımı kullanıyorum. Örnek programmer linki aşağıda yer almaktadır.

Başka forumlarda çözüm arıyorsunuz.
En mantıklı çözüm burada;
Size burada yazdım. Programlayıcı da kullanılan 18F2550 PIC in sadece 440 TL fiyatı var.
Diğer malzemeler de dünya para
ZIF soketi de ilave edin. https://www.direnc.net/40-li-zif-soket
2 parça da 500 tl oldu. diğer malzemelerin fiyatı?

Hazır satılan uygun fiyatlı mis gibi klon devre var.
597,96 Tl fiyatı var.

Uğraşmaya değer mi?

pcb malzeme devre 18F2550 yi programlama için uğraşacaksınız.
Hazır devre bundan alın. Pickit2 yazılımı da bilgisayara kurun kullanın.

Son düzenleme:
Sonuç itibariyle yardım arıyor ve araştırma yapıyorum. Aklıma net birşey oturmuş değil bu yüzden. Henüz fiyat araştırması bile yapamadım fakat sizin dediğiniz bana mantıklı geliyor. Piyasa uçuk sonuçta ben bunlardan para kazanmıyorum cebimi de düşünmem gerekli. Herkesin önerdiği pic3 oda bir dünya para. Ama karar verdim kendim yapmaktansa sizin sunmuş olduğunuz kiti almak en mantıklısı geliyor. @cevat1

Geri
Yukarı