Mosfet ile ayarlı güç kaynağı devresi 0V-30V / 3A

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
Temel şema, regülatör tarafına iki IRFZ44 transistör koyduğumuz aşağıdaki diyagramdır, değişiklikler pcb çiziminde görülebilir.
bp_masterkit_30-14.jpg
Kablolamayı aşağıdaki gibi değiştirdim:
pcb.png
ve şu şekilde çıktı:
1604660527047.jpg
24V fan koyduğum bir CPU soğutucusu ile soğutulmaktadır.
1604660527053.jpg

bp_masterkit_30-9.jpg

Teknik Özellikler
Giriş voltajı:
7-32 VAC
Ayarlanabilir yük akımı: 0-3 A
Çıkış voltajı dengesizliği:% 1'den fazla değil
Çıkış voltajı: 0-30V

mosfet yanarsa sel gibi direk yüke vurur 2tane cihaz yaktım butür güçkaynaklarıdan dolayı bunu engellemek için bir fikri olan varmı

T
mosfet yanarsa sel gibi direk yüke vurur 2tane cihaz yaktım butür güçkaynaklarıdan dolayı bunu engellemek için bir fikri olan varmı
Bu tür devrelerde maalesef transistör yada mosfet arıza yaptıktan sonra yüksek voltajı koruyacak bir aksam yok kısa devre yaptığında direkt olarak giriş voltajı ile çıkış voltajı aynı oluyor bu sorunun oluşmaması için en mantıklı olanı bir kaç tane daha fazla takmak ve soğutucuyu güçlendirmek yada fan takmak olabilir. Lineer devrelerde zaten kayıp çok fazla en iyi devrede bile verim yüzde 60 dolayında doğal olarak ısı çok fazla olur ısıyı düşürürseniz sorununuzu çözmüş olursunuz.

cevapladığınız için tşkler, cpu soğutucu kullanıyorum farkında olmadan krokodiller bazen birbirine değiyor 3a transistörlü güç kaynağımda ( d1046 ) 8ampere kadar çıktığını gördüğüm oluyor isteristemez yanıyor

Geri
Yukarı