Mevcut E-Mail Adreslerinizi Outlook'da Çalıştırma İşlemi

uydudoktoru

Tanınmış Üye
Yönetici
Yönetici
Outlook Express'ten mevcut pop sunucunuza ait bir mail hesabı oluşturmak.
Hangi İSS den bağlanıyorsanız. Superonline, e-kolay.net, RTNet, Veezy, İhlasnet, Anet, Ttnet, Turk.net, Koçnet, TR.Net, İxir, İsnet, Atlas vs vs gibi. Aşağıdaki işlemlerin bir kısmını uygulayabilmeniz için Outlook Express 5.0, Microsoft Outlook 2000 veya üstü sürümlerine sahip olmanız gerekmektedir.


1.-Outlook Express'i açın
2.-Üst tarafta bulunan "Araçları" (Tools) tıklatarak "Hesapları" (Accounts) açın. Gelen menüde sağ tarafta bulunan "Ekle" den (Add) "Posta"yı (Mail) seçip adınızı soyadınızı yazın, ileri.
3.-Sunucunuzun size verdiği mail adresinizi yazın. İleri.
4.-Üst bölüme Sunucunuzun size verdiği POP3 adresini yazın. Örnek: (pop.superonline.com)
Alt bölüme Sunucunuzun size verdiği SMTP adresini yazın. Örnek: (smtp.superonline.com) ileri.
5.-Üst bölüme Sunucunuzun size verdiği kullanıcı adını yazın. Bu aynı zamanda sizin mail adresinizin ilk bölümünü @işaretinden önceki bölümünü oluşturur. Alt bölüme Sunucunuzun size verdiği şifreyi yazın. İleri.
6.-Son artık mail gönderip almaya hazırsınız. Bütün pencereleri kapatabilirsiniz.
7.-Outlook Express'te bu işlemleri yaparak istediğiniz kadar mail adresi ekleyebilirsiniz.
Not: Bazı İSS ler (Çok azı hepsi değil. Örnek Telekom) bazı ek ayarlar gerektiriyor. Bu ek ayarları bağlandığınız sunucudan öğrenebilirsiniz. Bağlandığınız bu ISS'ler için, Browser, Outlook Express ve internet bağlantınızda proxy ayarları yapmanız gerekiyor. Bu ayarları "Windows Nasıl Kuracağız" sayfasında, İnternete bağlanmak için "Çevirmeli Bağlantı" Nasıl Yapılır? bölümünden öğrenebilirsiniz.

Bunlardan biri de şu:
1.- Yeni bir posta hesabı oluşturduktan sonra Outlook Express'i açın.
2.- Yukardan "Araçlar"dan "Hesaplar"ı tıklayın.
3.- Burada oluşturduğunuz hesabı bulun ve seçili yaparak sağdan özelliklere tıklayın.
4.- Açılan pencereden üstten "Sunucular"ı seçin.
5.- Burada bulunan "Sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor" kutusunu işaretleyin. Ayarlara dokunmayın. Uygula, Tamam ve Kapatı tıklayın.
Ayrıca açılan bu pencerede istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.

Üst bölümden Gönder ve Al seçeneğini tıklarsanız, bütün mail adreslerinizi tarar ve alır.
Sizin seçtiğiniz bir adresi varsayılan yaparak mail gönderdiğiniz zaman o adresten gönderirsiniz. Eğer birden fazla adres oluşturdunuz ve başka bir adresten göndermek istiyorsanız o zaman göndereceğiniz mailin adres bölümünün hizasında sağ tarafta bir aşağı doğru bir ok bulunur, bu oku tıklayarak oradan istediğiniz adresi seçersiniz.

Birine cevap verdiğimiz zaman Göndereni Yanıtla (Reply) seçeneğini tıklıyoruz ve mailin içinde ne var ne yok bir kaç satır için aynen gönderene geri gidiyor. Boş yere de karşı tarafın inbox'ını doldurmuş oluyoruz.
Basit bir işlem ile bu konuyu halledebiliriz.

1.- Önce "Outlook Express"i açın.
2.- Üstten "Araçlar"dan "Seçenekler"i tıklayın.
3.- Açılan pencereden üstten "Gönder"i seçerek alttan "İletiyi Yanıta Ekle" seçeneğindeki işareti kaldırın.
4.- Uygula ve Tamam. "Outlook Express"i kapatın ve tekrar açın. Hepsi bu. Bir daha gönderene cevap verdiğinizde onun yolladıklarını kendisine iade etmeyeceksiniz boş yere. Zaten konu başlığı aynen kalacağı için karşı taraf konunun ne olduğunu hatırlayacaktır. Veya siz küçük bir ilave yapabilirsiniz hatırlatmak için.
5.- "Outlook Express"ten göndermeyip Web Sayfalarına bağlanıp mail atanlar ise Reply yaptıktan sonra alt bölümdeki metin veya ekleri seçili yapıp silerek bu işi kolayca halledebilirler.

Outlook Express'ten Mail nasıl gönderilir:

1.-Outlook Express'i açın.
2.-Sol üst bölümden "Yeni Postayı" seçin. (Bu seçeneğin yanında bir ok aşağı doğru işareti bulunur onu tıklarsanız desenli sayfalar açılır. Buradan beğendiğiniz bir seçeneği tıklatarak o sayfa üzerine yazabilirsiniz).
3.-Açılan sayfada en üst bölüme göndereceğiniz kişinin mail adresini yazın. Eğer birden fazla
kişiye mail gönderiyorsanız ve onların birbirini görmelerini istemiyorsanız, kimden bölümünü tıklayarak "adres defterini" seçin oradan mail göndereceğiniz kişileri seçili yaparak sağ tarafa gizli (BCC) bölümüne aktarınız. Tamamı tıklayın. Artık adresler hazır.
4.-"Konu" bölümüne (Subject) göndereceğiniz mail ile ilgili konuyu yazın.
5.-Artık en alt bölüme göndermek istediğiniz konu ve resimleri ya da dosya eklerini ekleyerek en üst sol taraftan Gönder seçeneğine tıklayarak postanızı gönderebilirsiniz.
6.-Eğer değişik animasyonlar eklemek istiyorsanız o zaman göndermek istediğiniz mailin üst bölümünden "Biçimi" tıklayarak oradan "Arka Plan"dan arka plan resmi renk ve ses ekleyebilirsiniz.
7.-Göndermek istediğiniz maile herhangi bir resim, doküman, exe, flash, pps, zip vs vs gibi dosya eklemek istiyorsanız, göndereceğiniz mailin üst tarafında bulunan "Ekle"den dosya, resim, metin veya dosya ekinden göndermek istediğinizi seçip tamam derseniz bu dosya eklenir. Bir diğer dosya eklemek şekli de doğrudan göndermek istediğiniz dosyaya sağ tıklayarak "Gönder" seçeneğinden "Posta Alıcısı" seçeneğine tıklarsak o dosya otomatik olarak eklenmiş olur. Bu dosyaların çok fazla büyük olmaması rahat göndermek için yayarlıdır. 1MB üstündeki dosyalar sorun yaratabilir. Eğer sık sık gelen ya da giden maillerimizi temizlemiyorsak. Posta alınırken hattan koptuğumuz zaman ise o ana kadar olan gelme ya da gönderme işlemi boşa gitmiş olur. Eğer çok mail geliyorsa ve örnek, beşinci mailde koparsak o ana kadar gelen beş mail de her seferinde tekrar tekrar gelir. Maillerin tamamı gelinceye kadar.
8.-Genellikle sunucular 5MB mail alanı veriyorlar. Bu yüzden devamlı "Gelen Kutusu"ndaki (INBOX) gelen postalarımızı devamlı silmemiz gerekiyor. Onları "Silinmiş Öğeler" klasöründen istediğimiz zaman okuyabiliriz. Bu bağlandığımız sitelerden aldığımız mailler için de geçerlidir.
9.-Daha önceden "Adres Defteri"ne mail göndereceğimiz kişilerin adreslerini yazmak işimizi kolaylaştırır.
10.-Bazen mailler batı dil kodlamasıyla gelir. Siz bunu Türkçe kod vererek değiştirebilir daha okunur hale getirebilirisiniz. Bunun için Tekrar "Biçim"den "Kodlama"ya gidin ve diğeri seçerek "Türkçe İso" veya "Türkçe Windows"u seçerek, Türkçe'ye çevirin. Bakınız: Dil Kodlaması.

Önceden aldığınız Hotmail adreslerini Outlook Express'e eklemek için:

Bu seçenek Outlook Express 5.0 sürümü ve sonrası versiyonlarına uygulanır.

1.-Outlook Expressi açın
2.-Üst tarafta bulunan araçları tıklatarak hesapları açın. gelen menüde sağ tarafta bulunan "Ekle" den postayı seçin adınızı soyadınızı yazın, ileri.
3.-Hotmaile ait mail adresinizi yazın, ileri. Bazı sürümlerde bu bölüme hotmail adresinizi yazdığınızda alttaki 4. seçenek otomatik olarak yapılıyor. Sadece gelen pencerede alttaki ikinci kutunun işaretli olmasına dikkat edin.
4.-Üst bölümde bulunan "Gelen posta sunucum bir .........sunucusudur bölümünden "HTTP" yi seçin, alt bölümde bir pencere daha açılacak HTTP posta hizmeti sağlayıcım.......... buradan Hotmaili seçin, ileri.
5.-Hesap adı bölümüne hotmail adresinizin tamamını ve alta parolanızı yazın, ileri.
6.-Son. Artık "Hotmail" maillerinizi gönderip alabilirsiniz.
Hotmaile ait mailleri buradan silmek için internete bağlı olmanız gerekiyor. Bundan sonra Hotmail size yeni klasörler oluşturmanızı isteyecek. Evet deyin. Hotmail ile ilgili mailleriniz bu klasörlerde bulunacak.
7.-Hotmail'den adresi olmayanlar buraya tıklayıp kendilerine bir Hotmail adresi alabilir:
New to Hotmail? Sign Up

YahooMail Adresi Oluşturma 1

1.-http://mail.yahoo.com a bağlanarak şifrenizi yazın ve sayfanıza girin. Eğer daha önceden Yahoo dan adresiniz yoksa bu sayfadan veya doğrudan buraya tıklayarak kendinize bir adres alabilirsiniz:

Dikkat! 24 / 4 / 2002 tarihinden sonra yahoo.com uzantılı "YahooMail"lerinizi "Outlook Express"ten almak ücretli oldu. Nisan 2005 tarihinden sonra da mail kotasını 1 GB, bir seferde mail atma kapasitesini 10 mb'a çıkarttı. Yahoo mail adresi oluşturma 2 bölümünü mutlaka okuyun.

http://mail.yahoo.com adresine bağlanıp Sign up now butonunu tıklayın. Yahoo Mail is Free seçeneğini seçin sonra da gelen sayfadaki formu doldurun. Formun en altında size bir kod adı veriyor oradaki o kutucuğa bu kodu yazmak zorundasınız. Bütün işlem bittikten sonra sizin göstereceğiniz diğer adresinize Yahoo bir mail atacak oradaki aktive etme seçeneğini mutlaka yapın.
2.- Sağ üst bölümde "Yahoo Mail" Başlığı altında bulunan "Options" bölümünü tıklayın.
3.- Gelen menüde "Mail Option" başlığı altındaki "POP ACCESS & FORWARDİNG" i tıklayın.
4.- Step1 - Choose: "Web and POP Access" işaretli olacak. Altta bulunan Step2 - Choose:bölümünde "HTML messages (with graphics and links)" işaretli olacak. Alttan "Submit"i tıklayın.
5.- Gelen sayfadakileri bir yere kaydedin. Altta ben örnek olarak yazıyorum.
6.- Örnek:
Server Settings
Incoming Mail (POP3) Server: pop.mail.yahoo.com
Outgoing Mail (SMTP) Server: smtp.mail.yahoo.com
Account Name/Login Name: edipland
E- mail address: adresiniz@yahoo.com
Password: Your Yahoo! Mail password
6.- Altta bulunan "Back to Options"u tıklayarak maillerinize bakacağınız bölüme gelin.
7.- Buradan sağ üst bölümde bulunan "Sign Out" u tıklayarak sayfanızdan çıkın.
Not: Outlook Express dışında bir e-mail program kullanıyorsanız, bu e-mail programı için yapmanız gereken ayarlar burada verilmekte. Bu ayarları istediğiniz e-mail programına uygulayabilirsiniz.

8.-Şimdi aşağıdaki işlemlere geçin.

1.-Önce Outlook Express'i açın
2.-Üstten "Araçlar"dan "Hesaplar"ı seçin
3.-Hesaplarda sağ üstten "Ekle" yi seçin
4.-Gelen pencerede önce adınızı ve soyadınızı yazın. İleri
5.-Görünmesini istediğiniz Mail adresinizi yazın. İleri
6.-Pop3 bölümüne, küçük harflerle şunları yazın: pop.mail.yahoo.com
7.-Smtp bölümüne küçük harflerle şunları yazın: smtp.mail.yahoo.com
bu iki yeri doldurduktan sonra İleri
8.-Üste yahoo kullanıcı adınızı yazın. Yani adresinizin ilk bölümü @ işaretine kadarki bölüm.
9.-Alt bölüme yahoo şifrenizi yazın. İleri
10.-Son çıkınca tamam. Artık maillerinizi "Outlook Express"ten yahoo sitesine girmeden gönderip alacaksınız.

Üstteki işlemler bittikten sonra aşağıdaki ayarı da mutlaka yapın.

1.-"Outlook Express"i tekrar açıp üstten "Araçlar"dan "Hesapları seçin
2.-Orada oluşturduğunuz yeni Yahoo hesabınıza çift tıklayın veya sağdan özelliklere tıklayın.
3.-Açılan pencerede üstten "Sunuculara"tıklayın.
4.-Oradaki alttan "Sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor" yazan kutuyu işaretleyin"
5.-Uygula ve Tamamı tıklayın
6.-Kapatı tıklayarak bütün pencereleri kapatın.

YahooMail Adresi Oluşturma 2. (1 GB Kota)

Bildiğiniz gibi Yahoo, kendi yahoo.com uzantılı mailleri ücretli yaptı. Ama biz bu uzantı ile değil de örnek olarak yahoo.co.uk (uk United Kingdom ) uzantısı ile alırsak, hem 100 mb yer elde ederiz hem de Outlook Express veya benzeri programlardan maillerimizi POP desteği ile alırız. Yahoo aşağıdaki ülkelerden alınan mail adreslerine hem 100 mb yer veriyor, hem de Outlook Express ve benzeri programlardan ücretsiz almamızı sağlıyor.

İsteyenler http://mail.yahoo.com adresine bağlanarak sayfanın en alt bölümünde:

Yahoo! Mail for International Users

Europe : Danmark - Deutschland - España - France - Greece - Italia - Norge - Polska - Sverige - Türkiye - UK - Ireland
Pacific Rim: Australia/NZ - China - Hong Kong - India - Indonesia - Japan - Korea - Malaysia - Philippines - Singapore - Thailand - Taiwan - Việt Nam
Americas: Argentina - Brasil - Canada - Mexico - in Chinese - en Español - in Russian

yazan bölümdeki linkleri tıklayarak, istedikleri ülkelerden adres alabilirler. Bu adreste sayfalar hem seçtikleri ülke dillerine sahip olacak hem de bunların uzantısı o ülkelere ait uzantılar olacaktır. Fransa'yı seçersek "fr" olacak uzantısı. Sayfa da Fransızca olacak

Ben örneklerimi, Türkiye seçeneği olmadığından ve İngilizcenin daha tercih edilir olduğunu düşünerek, United Kingdom, yani uk uzantılı olarak vereceğim. Sayfa da İngilizce oluyor tabii ki.

1.- Önce http://login.yahoo.com/config/mail?.intl=uk&.lg=uk sayfasına bağlanın. Sign up now linkine tıklayın. Açılan sayfalarda istenilen bilgileri doldurup mail adresinizi alın. Eğer önceden yahoo.com uzantılı bir adresiniz varsa o adresi alamazsınız. O adresin üstünde küçük bir değişiklik yaparak alabilirsiniz. edip_ayvaz veya edipayvaz2 gibi.
2.- Sağ üst bölümde "Yahoo Mail" Başlığı altında bulunan "Options" bölümünü tıklayın.
3.- Gelen menüde "Mail Option" başlığı altındaki "POP ACCESS & FORWARDİNG"i tıklayın.
4.- Step1 - Choose: "Web and POP Access" işaretli olacak. Altta bulunan Step2 - Choose:
bölümünde "HTML messages (with graphics and links)" işaretli olacak. Alttan "Submit"i tıklayın.
5.- POP Configuration. Gelen sayfadakileri bir yere kaydedin. Altta ben örnek olarak yazıyorum.
6.- Örnek:
Server Settings
Incoming Mail (POP3) Server: pop.mail.yahoo.co.uk
Outgoing Mail (SMTP) Server: smtp.mail.yahoo.co.uk
or your ISP's SMTP server address What's this?
Account Name/Login Name: adresiniz2
E-mail address: adresiniz2@yahoo.co.uk
Password: Your Yahoo! Mail password
6.- Altta bulunan "Back to Options"u tıklayarak maillerinize bakacağınız bölüme İnbox'a gelin.
7.- Buradan sağ üst bölümde bulunan "Sign Out" u tıklayarak sayfanızdan çıkın.
Not: Outlook Express dışında bir e-mail program kullanıyorsanız, bu e-mail programı için yapmanız gereken ayarlar burada verilmekte. Bu ayarları istediğiniz e-mail programına uygulayabilirsiniz. Sayfanın altındaki bu linkler size yardımcı olacaklardır:
Yahoo! Mail Help
Configuring your account for POP access (General)
Configuring Netscape Mail
Configuring Microsoft Outlook
Configuring Microsoft Outlook Express
Configuring Eudora Pro

Mail adresinizi aldıktan sonra. Heriki linkten de, Yahoo ID ve şifrenizi yazarak bağlanabilirsiniz. http://mail.yahoo.com - http://login.yahoo.com/config/mail?.intl=uk&.lg=uk

8.-Şimdi aşağıdaki işlemlere geçin.

1.-Önce Outlook Express'i açın
2.-Üstten "Araçlar"dan "Hesaplar"ı seçin
3.-Hesaplarda sağ üstten "Ekle" yi seçin
4.-Gelen pencerede önce adınızı ve soyadınızı yazın. İleri
5.-Görünmesini istediğiniz Mail adresinizi yazın. İleri
6.-Pop3 bölümüne, küçük harflerle şunları yazın: pop.mail.yahoo.co.uk
7.-Smtp bölümüne küçük harflerle şunları yazın: smtp.mail.yahoo.co.uk
bu iki yeri doldurduktan sonra İleri
8.-Üste yahoo kullanıcı adınızı yazın. Yani adresinizin ilk bölümü @ işaretine kadarki bölüm.
9.-Alt bölüme yahoo şifrenizi yazın. İleri
10.-Son çıkınca tamam. Artık maillerinizi "Outlook Express"ten Yahoo sitesine girmeden gönderip alacaksınız.

Üstteki işlemler bittikten sonra aşağıdaki ayarı da mutlaka yapın.

1.-"Outlook Express"i tekrar açıp üstten "Araçlar"dan "Hesapları seçin
2.-Orada oluşturduğunuz yeni Yahoo hesabınıza çift tıklayın veya sağdan özelliklere tıklayın.
3.-Açılan pencerede üstten "Sunucular"a tıklayın.
4.-Oradaki alttan "Sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor" yazan kutuyu işaretleyin"
5.-Uygula ve Tamamı tıklayın
6.-Kapat'ı tıklayarak ütün pencereleri kapatın.


TTNet Ayarları

1.-Outlook Express'i açın
2.-Üst tarafta bulunan "Araçları" (Tools) tıklatarak "Hesapları" (Accounts) açın. Gelen menüde sağ tarafta bulunan "Ekle" den (Add) "Posta"yı (Mail) seçip adınızı soyadınızı yazın, ileri.
3.-Sunucunuzun size verdiği mail adresinizi yazın. İleri.
4.-Üst bölüme Sunucunuzun size verdiği POP3 adresini yazın. Örnek: (mail.ttnet.net.tr)
Alt bölüme Sunucunuzun size verdiği SMTP adresini yazın. Örnek: (mail.ttnet.net.tr) ileri.
5.-Üst bölüme Sunucunuzun size verdiği kullanıcı adını yazın. Bu aynı zamanda sizin mail adresinizin ilk bölümünü @işaretinden önceki bölümünü oluşturur. Alt bölüme Sunucunuzun size verdiği şifreyi yazın. İleri.
6.-Son artık mail gönderip almaya hazırsınız. Bütün pencereleri kapatabilirsiniz.

Telekom ek ayarları yapmak için için, "Outlook Express"i tekrar açın:

1.- TTNet Telekom posta hesabını oluşturduktan sonra Outlook Express'i açın.
2.- Üst tarafta bulunan "Araçları" (Tools) tıklatarak "Hesapları" (Accounts) açın.
3.- Burada az önce oluşturduğunuz Telekom TTNet hesabınıza çift tıklayın veya seçili yaparak özelliklerine girin.
4.- Açılan pencereden üstten "Sunucular"ı seçin.
5.- Burada alt bölümde bulunan "Sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor" kutusunu işaretleyin. "Ayarlar" butonunu tıklayın "Giden Posta Sunucusu" adlı bir pencere açılacak. Burada Oturum açma bilgileri altındaki ikinci seçenek olan "Oturum açarken uygulanacak" kutusunu işaretleyin. "Hesap Adı" ve "Parola" pencerelerini de doldurduktan sonra "Tamam"ı tıklayın. Uygula, Tamam ve Kapatı tıklayın.

GMail - Google Mail - 2 GB Kota

GMail Web ve Outlook Express Ayarları

1.- Gönderilen davetiyedeki uzunca adrese tıklayıp açılan pencerede Mail adresimizi ve gerekli bilgileri oluşturduktan sonra sağ üstten Ready yazan yere tıklayarak Web'den GMail hesabımızı açıyoruz.
2.- Sağdan adres@gmail.com | Settings | Help | Sign out yazan yerden "Settings" tıkla.
3.- Açılan pencerede "Forwarding and POP" tıkla. Bu pencerenin en altındaki "POP Download" yazan yerde, "Enable POP for all mail (even mail that's already been downloaded)" kutucuğu işaretle ve "Save Changes". Burada "Configuration instructions" yazan linki tıklayarak "POP client configuration list" başlıkla açılan sayfada sizin "Outlook Express" sürümünü seçerek, Outlook Express and Outlook 2002 veya Outlook 2003 ve diğerleri için gerekli "Outlook Express" ayarlarını resimlere bakarak da yapabilirsiniz. Ben Outlook 2003 henüz yaygınlaşmadığından, Outlook Express and Outlook 2002 ayarlarını aşağıda nasıl yapacağınızı açıklayacağım.

GMail Outlook Express Ayarları

1.- "Outlook Express"i açın
2.- Üstten "Araçlar"dan "Hesaplar"ı Tıklayın.
3.- Açılan pencerede sağ üst bölümden "ekle"den "Hesaplar"ı seçin
4.- Ad Soyad yazın, ileri
5.- Mail ( adresiniz@gmail.com şeklinde)adresinizi yazın, ileri
6.- Açılan pencerede üst bölüme pop.gmail.com, alt bölüme ise smtp.gmail.com yazın, ileri
7.- Açılan pencerede üst bölümdeki kullanıcı adı bölümüne mail adresinizin tamamını adresiniz@gmail.com şeklinde yazın. Alt bölüme ise şifrenizi yazın ve Tamam diyerek pencereyi kapatın.
8.-Üstteki işlemleri yaptıktan sonra "Outlook Express"i tekrar açıp. Üstten "Araçlar"dan, "Hesaplar"ı Tıklayın.
9.- Az önce Oluşturduğunuz GMail hesabına çift tıklayarak veya sağdan özelliklere tıklayarak açın.
10.- Üstten "Sunucular" sekmesine gelerek, en alttaki Sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor" kutucuğunu işaretleyin. Bu pencerede az önce yaptığınız ayarları tekrar gözden geçirin. Gelen Posta (POP3): penceresinde pop.gmail.com, Giden Posta (SMTP): bölümünde smtp.gmail.com yazmış olmanız gerekiyor. "Hesap adı:" bölümünde mail adresinizin tamamı ve "Parola:" bölümünde de şifrenizi doğru bir şekilde yazmış olmanız gerekir.
11.- Üst bölümden "Gelişmiş" sekmesine gelerek, "Sunucu Bağlantı Noktası Numaraları" bölümünde, Giden Posta (SMTP): değerini 465, Gelen Posta (POP3): değerini 995 yapın. Burada bulunan "Bu sunucum İçin güvenli bağlantı (SSL) gereklidir yazan her iki kutuyu da işaretleyin. Uygula ve Tamamı tıkladıktan sonra bu değerleri tekrar kontrol edin. Eğer değişmişse düzleterek tekrar Uygula deyin.

Tüm ayarları doğru yaptığınızda eminseniz "Outlook Express"ten oluşturduğunuz GMail hesabından sorunsuzca maillerinizi alıp gönderebileceksiniz. Hem de tam 2 GB'lık bir kotanın verdiği rahatlıkla.

Maillerinize Web'den bakmak isterseniz https://gmail.google.com/ adresinden kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak girebilirsiniz. Unutmayın kullanıcı adı aynen Hotmail'de olduğu gibi mail adresinizin tamamıdır.

Davetiye beklemeden yeni bir adres almak için tıklayın. Google NewAccount/

Adres Defterini Yedekleme:

Bir şekilde Windows'u yeniden yüklediğimizde en büyük sorun bütün adreslerimizin hepsinin gitmesi ve onların yeniden yazma zorluğudur. Hele yüzlerce adresimiz varsa.
1.-Önce Outlook Express'ten "Adres Defterini" açın. Adres Defterine ulaşmak için bir başka yol da: Başlat/Programlar/Donatılar/Adres Defteri.
2.-Yukarıda solda "Dosya" bölümünden "Ver" / "Diğer Adres Defteri"ni tıklayın.
3.-Gelen pencerede "Metin Dosyası (Virgülle Ayrılmış Değerler)"i seçili yaparak sağdan "Ver"i tıklayın.
4.-Gelen Pencerede "Gözat"ı tıklayın ve bir dosya adı vererek kopyalayacağınız yeri belirleyin. İleri
5.-Orada bulunan bütün kutucukları işaretleyin. Sona tıklayarak yedekleme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.
Eğer Diskiniz iki Sürücüye bölünmüşse D: sürücüsünde bir klasör açarak oraya kopyalayın. Eğer Bölünmemişse sadece C: sürücüsü varsa o zaman bir disket takarak Kopyalayacağınız yeri A: olarak disketi gösterin. Böylece bilgileriniz kalıcı olarak saklanmış olur.

Adres Defterini Geri Alma:

Windows'u yeniden yüklediniz ve Tabii ki "Adres Defteriniz" Bomboş. Bu sefer önceden yedeklediğimiz adresleri geri yükleyeceğiz.
1.-Önce Outlook Express'ten "Adres Defterini" açın. Adres defterine ulaşmak için bir başka yol da: Başlat/Programlar/Donatılar/Adres Defteri.
2.-Yukarda solda "Dosya" bölümünden "Al"/"Diğer Adres Defteri"ni tıklayın.
3.-Gelen pencerede "Metin Dosyası"(Virgülle Ayrılmış Değerler)i seçili yaparak sağdan "Al"ı tıklayın.
4.-Gelen Pencerede "Gözat"ı tıklayın. Daha önce kaydettiğiniz yeri göstererek dosyayı seçili yapın ve "Aç"ı tıklayın.
5.-Gelen penceredeki kutuları işaretleyin. Tamam.
 
Outlook Express'te Virüslerden Korunmak.

Virüs saldırılarına açık olduğu için Outlook Express'ten E-mail almak istemeyenlerimiz çoğunluktadır. Basit bir ayar yaparak, korkmadan gelen mailleri alabiliriz. Gelen mailden şüpheleniyorsak, tanımadığımız birilerinden gelmişse, açmadan silebiliriz.


"Önizleme Penceresi" aktiv olduğunda maili açmasak bile silmek için dahi seçili yaptığımızda, bu pencere maili açmış olarak algıladığından içindeki virüsler harekete geçer. Unutmayın eskiden herhangi bir dosyayı çalıştırmamız, yani ona çift tıklayıp aktive etmemiz gerekiyordu virüslerin harekete geçmesi için. Bu bir resim dosyası bile olabilirdi. Tabii bu hala geçerli çoğu virüsler için. Şimdi yeni virüsler java ve Sctript olarak yazılıp maili sadece seçili yapmamızda bile harekete geçip zarar veriyorlar. Bunun için "Önizleme Penceresi"ni kaldırmamız gerekiyor.

Bunun içi yapmamız gerekenler:

1.- Outlook Express'i açın.
2.- Üst bölümden "Görünüm"de "Düzen"e tıklayın.
3.- Açılan pencerede "Önizleme Bölmesi" bölümündeki "Önizleme Bölmesini Göster" kutucuğundaki işareti kaldırın.
4.- Uygula ve Tamamı tıklayıp pencereleri kapatın.

Bundan böyle gelen mailleri gene göreceksiniz ama Outlook Express'teki sağ alt bölümdeki "Önizleme Penceresi" olmadığından maili açmadan, kontrol etme olanağını buluruz. Kimden geldiği belli olmayan, veya virüslü olabileceğinden şüphelendiğimiz mailleri doğrudan silebiliriz. Diğer virüs olmadığından emin olduğumuz diğer maillerimizi korkmadan açabiliriz. Virüslerden korunmak için mutlaka antivirüs programı kullanın. Bu sayfanın altındaki Antivirüs linkini tıklayarak, harikalar yaratan ücretsiz olan her iki antivirüs programını mutlaka yükleyip kurun.

Outlook Express'te İmza Oluşturma. Varolan İmzayı Kaldırma.

Bazı kullanıcılar gönderdikleri maillerin altına otomatik olarak kendi bilgilerinin ilave edilip gönderilmesini isterler. Bunun için yapılacak ayarlar şunlar:

1.- "Outlook Express"i açın.
2.- Üst bölümden "Araçlar" bölümünden "Seçenekler"i tıklayın.
3.- Açılan pencerenin üst tarafından "İmzalar" bölümünü tıklayın.
4.- "Yeni" butonuna tıklayarak açılan alt pencerede mailiniz gönderilirken otomatik olarak ilave edilip görünmesini istediğiniz bilgilerinizi yazın.
5.- Uygula ve Tamamı tıklayarak pencereyi kapatın. Bundan böyle her yeni mail gönderdiğinizde buraya yazmış olduğunuz bilgiler otomatik olarak iletinizin altına ilave edilip gönderilecektir.
6.- Burada oluşturduğunuz imzayı kaldırmak için aynı pencere üstündeki oluşturduğunuz imzayı seçili yapın ve "Kaldır" butonuna tıklayın. Uygula ve tamamı tıklayarak pencereyi kapattığınızda bundan böyle oluşturduğunuz bilgiler iletinize eklenip gönderilmeyecektir.


Dil Kodlaması ve Maillerdeki İstenmeyen Şekilleri kaldırmak.
(Batı (ISO) veya değişik kodlarla gelen mailleri Türkçe karakterlere çevirmek.

Genellikle, Yahoo, ve Hotmail gibi sunuculardan gelen mailler Türkçeyi desteklemesine rağmen Batı Avrupa (ISO) dil kodlaması ile gelir. Bu nedenle Türkçe yazıldığı halde, bazı Türkçe karakterler yabancı dillerde olmadığından, farklı karakterlerle görünür. Bu karakterlerin Türkçeye dönmesi ve düzelmesi için, bu şekilde gelen her iletide basit bir ayar yapmamız gerekiyor.

1.- Gelen mail üstündeki "Görünüm"ü tıklayın.
2.- Açılan pencerede "Kodlama"dan "Diğer"e gelin ve burada "Türkçe (ISO)" veya "Türkçe (Windows)" u tıklayın. İletinizdeki karakterlerin bir anda Türkçe olarak düzeldiğini göreceksiniz.
3.- Maillerinizi webden alıyorsanız bu işlemleri Internet Explorer sayfasının üst bölümündeki "Görünüm/Dil Kodlaması" veya doğrudan web sayfasının resim olmayan bir yerine sağ tıklayarak gelen menüden "Dil Kodlaması" seçeneklerinden düzeltebilirsiniz.

Not. Türkçe olmayan klavyelerde yazılan metinler değişmez.

Gelen maillerin büyük çoğunluğu forwarlenmekten önlerinde >>>> işaretleri vardır. Okunmayacak kadar berbat durumdaki bu metinlerdeki bu işaretleri kaldırmak çok kolay.

1.- eCleaner v2.1 E-Cleaner programını yükleyin. Programın işlevi:
Forwardlenerek gelen maillerin büyük çoğunluğu hep kelimelerin önlerinde >>>> işaretleri vardır ve bu iletiler bu yüzden okunmayacak kadar kötü bir durumdadır. Bu program bir tıklamayla bu işaretleri tamamen ortadan kaldırıyor. Aynı Word veya Wordpad gibi daha basiti olan bir program. Yazı yazma işlerinizde de kullanabilirsiniz. İstediğiniz yazı karakterini, puntosunu seçip, yazdırma seçeneklerini kullanabilirsiniz. Asıl bize lazım olan işlevi ise bu işaret ve sembolleri hatta URL adreslerini temizlemesi. 446 kblık bir yükleme dosyası ve bilgisayarınızda yok denecek kadar az yer tutması da ayrı bir güzellik. Programı kurduktan sonra üst bölümden "Wiev" e gelin ve oradaki üç seçeneği de işaretleyin. Sağ tarafta trafik işareti gibi daire içine alınmış kırmızı üç seçenek göreceksiniz. Düzeltmek istediğin metni kopyalayarak "eCleaner" üstüne yapıştırın. Eğer Mail olarak gelmemişse doğrudan da bu programla açabilirsiniz. Sol taraftaki işaret "REMOVE HTML" Ortadaki ki bize en gerekli olanı o "REMOVE INDENT MARKS" metinin sol baş tarafında yukardan aşağı bulunan >>>>> bu işaretleri temizliyor. Sağdaki işaret ise "REMOVE HEADERS". Bunları programın üst bölümünde bulunan Clean" yazan yeri de tıklayarak bulabiliriz.
Üst bölümdeki "Clean" butonunu tıklayarak açılan pencerede üstten "Cleaning"e gelin. Üst bölümde küçük bir pencere göreceksiniz. Burada istediğiniz işaretleri yazarak, metinden kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın sadece her satırın sadece başındaki işaretleri kaldırabilirirsiniz.
2.- Bu işaretleri kaldırmanın kolay bir yolu da şudur:
a.-"Word"ü açın.
b.- Düzeltmek istediğiniz metni kopyalayıp "Word" deki boş sayfaya yapıştırın.
c.- Üst bölümdeki "Düzen"den "Bul"u tıklayın.
d.- Açılan pencerede üst bölümden "Değiştir"e gelin.
e.- Burada iki pencere göreceksiniz. Üst bölümdeki "Aranan" yazan pencereye değiştirmek istediğiniz >>>> işaretleri yan yana kaç taneyse girin. Alt bölümdeki "Yeni Değer:" yazan pencereye bir şey yazmayın, boş bırakın.
d.- Pencerenin alt bölümünden "Tümünü Değiştir"i tıklayın. Kısa bir işlemden sonra size bu işlemi gerçekleştirdiğini ve kaç değişiklik yaptığını aynı pencere üstünde bildirecek. Artık metinde bu işaretlerin olmadığını göreceksiniz.
Metni her iki şekilde de güzel ve okunur biçimde arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

Not. (Windows 98 SE - Milenium ve alt sürümler için geçerlidir.) Windows ilk kurulduğunda, İnternet Explorer ve Outlook Express ilk açıldığında veya internete bağlanıp sörf yapmaya iletileri açıp okumaya başladığımızda, bir pencere açılarak bize Diller hakkında bir program yüklememiz gerektiğini bildirir. Bunu kolayca internete bağlanmadan da halledebiliriz.
Önce İnternet Explorer 5.0 veya üstü programın, kurulum dosyalarını içeren bir CD bulun. Bunun içinden "Ielpkpe.cab" dosyasını bularak winzip ve benzeri bir program ile açın ve "langinst.exe" dosyasına çift tıklayarak kurun. Bu sorunun kolayca hallolduğunu göreceksiniz.

Depo Klasörü
Hepimiz bilgisayara yeniden Windows kurulduğunda saklamak istediğimiz maillerin de uçtuğundan şikayet ederiz. Oysa bazı küçük depolama işlemleriyle bu sorunu halledebiliriz. Bu dosyalar şu klasörde saklanır: (Sayılarla gösterilen klasör sizde değişik rakamlar gösterebilir. Windows versiyonun farklı olmasından.)
C:\>Windows\Application Data\Identities\{62E25D20-267C-11D5-8C3F-B4B6FCDA9B7F}\Micro soft\Outlook Express
Bu klasörün içindeki tüm dosyaları (en son Outlook Express klasöründeki) başka bir yere kopyalayın (bu bir disket de olabilir). Sonra Windows'u kurduğunuzda tekrar o klasörü açarak kopyaladığınız dosyaları içine yapıştırın. (sayılarla gösterilen klasörün rakamları değişebilir) Büyük bir ihtimalle o dosyaların orada olduğunu, değiştirmek isteyip istemediğinizi soracak. Evet deyin. Maillerinizi hangi klasörde saklıyorsanız (silinmiş öğeler gibi) sadece o dosyayı kopyalayıp saklasanız da yeter. Sonradan sadece o dosyayı değiştirirsiniz. Bu işlemleri yaparken Outlook Express kapalı olacak. Yoksa bazı dosyaları kopyalayamazsınız.
Eğer isterseniz, Bu işlemlerden başka bir işlem daha gerçekleştirebilirsiniz.
Outlook Express'i açın. Yukardan Araçlar/Seçenekler/Bakımdan "Depo Klasörü"nü tıklayın. Burada size dosyalarınızın nerede saklandığını gösteren bir pencere açılacak. Eğer isterseniz Diskiniz iki sürücüye bölünmüşse (C - D gibi) Değiştir seçeneğini tıklayarak D: sürücünüzde yeni bir klasör oluşturarak orada saklanmasını sağlayabilirsiniz. Windows'unuzu yeniden kurduğunuzda tekrar Araçlar/seçenekler/bakımdan depo klasörüne gelerek önceden oluşturduğunuz klasörü göstererek bilgilerinize kavuşursunuz.

Outlook Express'de gelen postaların göndericiye göre dosyalanması.

Outlook Express klasör oluşturma.

1.-"Outlook Express"i açın.
2.-Sol tarafta "Klasörler" penceresinde "Yerel Klasörler"i seçili yaparak sağ tıklayın.
3.-"Yeni Klasör"ü tıklayın.
4.-Gelen pencerenin üst tarafına klasöre vereceğiniz adı yazarak Tamamı tıklayın.
5.-Bu işlemi oradaki bütün klasörleri seçili yaparak o klasörlerin içinde yeni klasörler oluşturabilirsiniz.

Gurup, Ad veya Adreslere göre gelen postaları doğrudan oluşturduğumuz bu klasörlere taşımak için yapılması gerekenler:

1.-"Outlook Express"i açın.
2.-Yukardan "Araçlar"ı tıklayın.
3.-Açılan pencerede "İleti Kuralları"ndan "Posta"yı tıklayın.
4.-Eğer daha önce bir kural oluşturmadıysanız dört pencereden oluşan bir pencere açılacak. Eğer daha önce bir kural oluşturduysanız açılan pencereden yukardan "Posta Kuralları"ndan sağ taraftan "Yeni"yi tıklayın.
5.-Her iki şekilde de açılan pencerede dört küçük pencere olacak.
6.-1. penceredeki kutulardan Ad ve Soyadla mı yoksa mail adresle mi gönderileceğine karar verin. Ben "İletinin Kimden Satırı kişi adını içersin" kutusunu işaretledim.
7.-İstediğiniz kutuyu işaretledikten sonra alttaki 3.pencerede aşağıdaki kural açıklaması belirecek.
"Bu kuralı ileti geldikten sonra uygula İleti Konu satırında belirtilen_sözcükler sözcükleri geçsin"
Burada mavi altı çizgili "kişi"yi tıklayarak, açılan pencerenin üst tarafına mail adresini ya da Ad Soyadı yazın.
8.-2.penceredeki "belirtilen klasörüne taşı" kutusunu işaretleyin. Alttaki 3. pencerede "belirtilen klasörüne taşı" seçeneği belirecek. Burada mavi altı çizgili "belirtilen klasörüne taşı" tıklayarak, açılan pencerede oluşturduğunuz klasörü seçili yaparak tamam deyin. Artık belirttiğiniz Adreslerle, Sözcüklerle veya Ad-Soyadla gelen postalar sizin seçtiğiniz klasöre doğrudan gidecekler. Bu işlemleri en başa dönerek çoğaltabiliriz.
Diğer seçenekleri ise sizin istediğiniz şekilde işaretleyerek ayarlayabilirsiniz. Gelen istemediğiniz postaların doğrudan silinmesini sağlayabilirsiniz.


Dikkat: Yukarıda yazılan bilgilerin büyük bir kısmı Microsoft Outlook için de geçerlidir.

Bazı İnternet Servis Sağlayıcılarının Pop3 ve Smtp adresleri:

@net:
Pop3: pop3.anet.com.tr
Smtp: smtp.anet.com.tr

Atlas Net:
Pop3: mail.atlas.net.tr
Smtp: mail.atlas.net.tr

Başarı Net
Pop3: mail.basari.net
Smtp: mail.basari.net

e-kolay:
Pop3: pop3.e-kolay.net
Smtp: smtp.e-kolay.net

isnet:
Pop3: mail.isbank.net.tr
Smtp: mail.isbank.net.tr

GMail
pop3: pop.gmail.com
Smtp: smtp.gmail.com

Kangurum Net
Pop3: mail.kangurum.net
Smtp: mail.kangurum.net

RTnet Webbee:
Pop3: mail.rt.net.tr
Smtp: mail.rt.net.tr

Superonline:
Pop3: mail.superonline.com
Smtp: mail.superonline.com

Telekom ttnet:
Pop3: mail.ttnet.net.tr
Smtp: mail.ttnet.net.tr

TR.NET
Pop3: pop3.tr,net
Smtp: smtp.tr.net

Veezy:
Pop3: pop3.veezy.com
Smtp: smtp.veezy.com

YahooMail

pop.mail.yahoo.com
smtp.mail.yahoo.com

Yahoo Mail Ülke uzantıları

pop.mail.yahoo.co.uk
smtp.mail.yahoo.co.uk

veya

pop.mail.yahoo.de
smtp.mail.yahoo.de
 
Geri
Yukarı