LM358 NEFES ALIP VEREN LED DEVRESİ

bilgin. 055

Moderator
LM317 LİGHT PROJECT.JPG

Açıklama:

Işık parlaktan karanlığa dönüşür ve sonra yavaş yavaş karanlıktan parlağa dönüşür, bir kişinin nefes aldığını hisseder gibi. Dijital ürünler, bilgisayarlar, ses, otomotiv ve diğer alanlarda yaygın olarak kullanılan, çok iyi bir görsel dekoratif led devresidir.
Picsart_23-06-11_01-06-16-078.jpg

Çalışma prensibi analizi:

Adım 1: şu anda, C1 kısa bir devreye eşdeğerdir ve U1A çıkışı, u1a'nın üçüncü piminin voltajına eşittir;
Adım 2: bu voltaj aşağıda u1b'ye gönderilir. Aşağıdaki olumlu geribildirim devresi aşağıdaki U1B çıkışının yüksek olmasına neden olur; Yüksek seviye voltajı + vcc'dir.
Adım 3: U1B çıkışı VCC voltajı olduğunda, voltaj farkı kapasitör C1.The boyunca üretilir. Aşağıda U1B çıkışı R8 ayarlanabilir potansiyometre, R7, R6 ve C1 ile şarj edilir; c1 şarj ederken, Q1 üzerinden akan akım, LED ışık de açıktır. Zaman arttıkça, C1 üzerindeki şarj akımı yavaş yavaş azalır ve karşılık gelen LED de aynı şekilde kararır;
Adım 4: C1 şarjı dolduğunda, C1 açık bir devreye eşdeğerdir. Şu anda, üst U1A bir karşılaştırıcı haline gelir. Çünkü giriş gerilimi pin 2 daha büyüktür giriş gerilimi pin 3, çıkış pin 1 U1A olur düşük voltaj 0V;
Adım 5: 1 pin 0V olduğunda, aşağıdaki UB ileri ve geri için kullanılır ve aşağıdaki U1B çıkışı düşük voltaj 0V olur;
Adım 6: C1 aşağıda potansiyometre ve U1B aracılığıyla deşarj
Adım 7: ne zaman en gerilim C1, boşaltma ve voltaj pin 2, daha az 0.5VCC, gerilim yukarıdaki UIA başlar yükselmek için ile deşarj gerilimi C1.
Adım 8: ne zaman voltaj pin 1 LW3586 yükselir sonra pozitif geribildirim U1B altında, çıkış aşağıdakilerden UIB, tekrar azaltılmış voltaj of VCC.
Adım 9: aşağıdaki u1b'nin voltajı, "üçüncü adım" ve arkasındaki eylemi tekrarlayan VCC voltajı olur.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı